Rambler's Top100
НОВОСТЬ

ВостГОК просит днепропетровского губернатора защитить отечественного производителя серной кислоты

[14:30 19 апреля 2018 года ]

Государственный “Восточный горно-обогатительный комбинат” (ВостГОК) обратился к главе Днепропетровской областной госадминистрации Валентину Резниченко по поводу ситуации, складывающейся с производством серной кислоты в стране.

Шановний Валентине Михайловичу!

Дозвольте звернутися до Вас з надзвичайно важливого питання, яке має відношення не тільки до діяльності і майбутнього нашого підприємства — ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”, а й до питань зайнятості та наповнюваності бюджету в нашому регіоні.

Так, за скаргою українських виробників сірчаної кислоти, в тому числі ДП “Східний ГЗК”, в даний час Міністерством економічного розвитку і торгівлі України проводиться спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну кислоти сірчаної та олеуму незалежно від країни походження та експорту. За останні три роки імпорт цієї продукції в Україну зріс в 3 рази, з 24,3 до 79,2 тис. тонн, а ціни такого імпорту знаходяться на такому низькому рівня, що не відповідають навіть собівартості виробництва сірчаної кислоти в Україні. Це є наслідком того, що для російських та білоруських виробників, на відміну від національного товаровиробника, сірчана кислота є відходами нафтохімічного та металургійного виробництв. Як наслідок, стрімке зростання не просто витісняє, а фактично знищує національного товаровиробника.

Виробництво сірчаною кислоти є однією із складових основного виробництва комбінату. Потужностей підприємства достатньо для задоволення власних потреб та для виробництва сірчаної кислоти на продаж. Оскільки сірчана кислота є однією із ланок виробничого процесу на підприємстві, то значне зростання імпорту впливає на різке скорочення обсягів виробництва на підприємстві, критично низьке завантаження виробничих потужностей, а відповідно підприємство працює з від’ємною рентабельністю і отримує збитки. Наслідком цього є скорочення робочих місць на підприємстві і зниження відрахувань до місцевого і державного бюджетів.

ДП “Східний ГЗК” — стратегічний виробничий комплекс, метою якого є забезпечення потреби українських АЕС в концентраті природного урану, що є сировиною для виробництва ядерного палива. Від нормальної діяльності підприємства також залежить екологічна ситуація в регіоні, оскільки територія виробничого комплексу підприємства є зоною підвищеної екологічної небезпеки, і лише успішне функціонування підприємства дає змогу регулярно, повноцінно і фахово здійснювати всі заходи екологічного контролю й очистки. Підприємство є містоутворюючим в м. Жовті Води, забезпечуючи робочі місця майже для 7000 осіб. Стабільна робота виробництва є запорукою сприятливої соціальної ситуації в регіоні, створення робочих місць, підготовки кадрів та розвитку соціальних аспектів регіону, розвитку територіальних громад.

У зв’язку із зазначеною критичною ситуацією на ринку сірчаної кислоти просимо Вас, шановний Валентине Михайловичу, звернутися до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. (проект звернення додається) щодо захисту національного товаровиробника, Державного підприємства “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”, від недобросовісного імпорту в ході та за результатами проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну кислоти сірчаної та олеуму.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.