Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Рейдер Игоря Коломойского оказался клиническим идиотом

[22:20 14 марта 2015 года ]

Журналист и бывший глава Консультационного совета при Генпрокуратуре Владимир Бойко прокомментировал в Facebook инициативу нардепа и председателя контрольной комиссии по приватизации Бориса Филатова обратиться к Генеральному прокурору с требованием возбудить уголовное дело по фактам изложенным председателем ОГА Днепропетровской области Игорем Коломойским.

“Ось читаю заяву народного депутата Філатова, адресовану Генпрокурору Шокіну, з проханням порушити кримінальну справу у зв’язку з повідомленнями в ЗМІ про те, що Коломойський, з його слів, бозна-скільки років тому платив гроші зятю Кучми Пінчуку. І це, мовляв, була прихована форма хабара — принаймні так вважає Коломойський.

Про інтелектуальний рівень народного депутата Філатова давно вже ходять легенди, саги та анекдоти. Але я все ж таки думав, що в нього є хоча б помічники з середньою освітою. Де там…

Та й інші підписанти цієї феєричної заяви, вочевидь, не здогадуються, що ніякі кримінальні справи в Україні не порушуються з 20 листопада 2012 року. Новий Кримінальний процесуальний кодекс України навіть не містить такого поняття, як кримінальна справа — є кримінальне провадження. Тому Шокін не спроможний зробити те, про що його просять народні обранці, оскільки зараз досудове слідство розпочинається з моменту внесення інформації про злочин у Єдиний реєстр досудових розслідувань — без будь-якого “порушення”. При цьому, Шокін не може в цей реєстр нічого внести, позаяк не має паролю доступу.

Та й вносити нема чого: з 20 листопада 2012 року правоохоронні органи вже не зобов'язані реагувати на публікації в ЗМІ. А зареєструвати провадження в ЄРДР слідчий тепер може лише в двох випадках: або якщо надійшло письмове повідомлення про кримінальне правопорушення, або якщо слідчий сам виявив ознаки злочину. При цьому кримінальне правопорушення має належати до підслідності цього слідчого — як територіальної, так персональної та предметної.

Тому є лише один законний шлях перевірити свідчення Коломойського про роздавання ним подарунків у грошовій формі: якщо Коломойський особисто подасть заяву про кримінальне правопорушення до Печерського РУ ГУ МВС України в м.Києві (хабарництво — це підслідність міліції), підтвердить свої покази під протокол та розпишеться в тому, що попереджений про відповідальність, встановлену ст. 383 КК України за завідомо неправдиве повідомлення про злочин.

А вже після цього в міліції будуть вирішувати, на підставі чого закривати кримінальне провадження — або через відсутність події злочину (якщо Коломойський не зможе надати докази того, що він, дійсно, давав хабарі), або через те, що сплинув строк притягнення хабарників до відповідальності.

Тим не менш, цей лист Філатова є достатньою підставою для того, щоби співробітники Печерського райуправління предметно поспілкувались з Коломойським. Річ у тім, що Ігор Валерійович абсолютно даремно сказав на засіданні комісії Філатова, що, мовляв, не несе відповідальності за те, що давав хабарі, оскільки заявляє про це публічно.

Річ у тім, що стаття 369 КК України, яка встановлює відповідальність для хабародавців, раніше, дійсно, містила норму про те, що у випадку, коли особа, яка дала хабар, добровільно про це заявить, то вона звільняється від кримінальної відповідальності. Але безграмотному Філатову ніхто не підказав, що законом від 12 лютого 2015 року ця норма з Кримінального кодексу України виключена. І тепер хабародавець карається незалежно від того, чи заявив він про це правоохоронцям.”

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin
[2015-03-14 23:04:15] [ Аноним с адреса 178.54.229.* ]

Мы, гуские,дгуг дгуна не обманываем:)

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.