Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Названы 7 главных коррупционных схем времен Петра Порошенко

[17:30 22 июля 2019 года ]

Главный редактор БизнесЦензора Сергей Головньов подвел итоги правления Петра Порошенко.

В травні цього року в живу слухав на той момент канцлера Австрії Себастьяна Курца (наймолодший канцлер в історії Австрії). Він очолював Австрійську народну партію (АНП), яка здобула більшість на парламентських виборах в 2017 році.

Але через так званий Ібіца-гейт, Курц подав у відставку через декілька днів після того, як я його слухав. Суть Ібіца-гейт: з'явилось відео, на якому лідер Партії свободи, що була партнером АНП по коаліції, схвально реагував на пропозиції кремлівської шпіонки.

Курц міг придумати 100-500 відмазок, щоб зберегти свій Уряд, тому що в зашквар попав не він, а партнер по коаліції. Але він ініціював перевибори до парламенту.

Дуже сподобалась одна його цитата. Приводжу не дослівно, але по смислу:

“Ми хочемо експортувати свої цінності: свободу, демократію, рівність. Але для цього добробут нашого населення має бути дуже високим. Бо якщо ми не можемо забезпечити добробут власного населення, як ми можемо вчити інших цінностям, які сповідуємо?”

До чого це? Цінності “Європейської Солідарності” Петра Порошенка мені подобаються. Патріотичний дискурс, європейська інтеграція, національна самоідентифікація, незалежність від Москви.

Але, щоб нав'язати ці цінності, потрібно було займатись підвищенням добробуту населення. Чим же займався Порошенко?
1. Партнерка з Ахметовим в енергетиці (Роттердам+)
2. Крадіжки Ігоря Кононенка із Суркісами на державних обленерго
3. Збільшення впливу Віктора Медведчука, “дизельна труба” і посилення його медійного ресурсу
4. Розвиток квазі-лотерей (казино) Олександра Третякова
5. Заробіток партнера Олега Гладковскього в “Укроборонпромі”
6. Крадіжки Віталя Кропачева на державних шахтах
7. Система ручного керування в судах, державних регуляторах та правоохоронних органах.

Так, були і позитивні речі: реформа банківської системи, успіх “Нафтогазу” в Стокгольмі, боротьба з Ігорем Коломойським і націоналізація Приватбанку, Безвіз з ЄС і Томос, дипломатичні успіхи в плані європейських та американських санкцій щодо Москви.

Але це, в більшості, ніяк не могло покращити добробут населення. А тільки він дозволяє експортувати свої цінності. Ви не можете красти, завдаючи шкоди економіці, а потім всплакнути на камеру щодо патріотизму і перемогти у виборах.

Не палкі речі, не сльози і вставання на коліно перед прапором роблять державу сильною, а гроші. Навіть так: середній достаток більшості населення.

Саме тому Солідарність не стала навіть другою в Раді фракцією. Саме тому перемогла партія ноунеймів, а відкрита п'ята колона зайняла друге місце.

Погана явка, поганий результат. Багато голосів за “ризиковану” політичну силу, дії якої не передбачені, бо вона створена за лічені місяці. Волосся дибом від кількості голосів за реваншистів: ЗаЖОП, ОП і Шарія.

Плюс лише в тому, що українське суспільство інфіковано демократією. Щоб наступні вибори не показали ще більшого реваншу і не викинули нинішню владу так само, як попередню, потрібно не багато.

Зробіть “ті кляті реформи”: незалежність судів, регуляторів і силових органів з нормальними людьми на чолі. Це має призвести до демонополізації економіки, зменшенню корупції та збільшенню інвестицій. В кінцевому рахунку — до збільшення добробуту населення.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.