Rambler's Top100
НОВОСТЬ

На “Інвестохіллс” здійснюють інформаційну та силову атаку в інтересах біглих олігархів

[15:10 13 сентября 2022 года ]

Група компаній “Інвестохіллс” (ГК) та Міжнародний інвестиційний фонд “Інвестохіллс Хеліантус” (Фонд) зазнають інформаційних та силових атак через те, що намагаються змусити власників збанкрутілих банків повернути вкрадені активи.

Після того, як Фонд (ГК “Інвестохіллс” здійснює управління його активами) заявив про свавілля з боку співробітників СБУ, проти нього та ГК активізувались замовні публікації у медіапросторі.

Нагадаємо, СБУ примудрилось провести обшуки в офісах Фонду та ГК, звинувачуючи їх у начебто зриві ПрАТ “Автокраз”, яке є стратегічним підприємством, державних оборонних замовлень.

ГК “Інвестохіллс” не мало і не має жодного відношення до викупу активів “Автокразу” та його управління. Воно належало олігарху Костянтину Жеваго, який перебуває у розшуку правоохоронцями через оборудки з активами банку “Фінанси та кредит”. Процедура банкрутства підприємства була розпочата у 2018 році, а у 2021 кредитні борги заводу перед банками викупило ТОВ “ФК “Фінтакт”, якого в ЗМІ називали близьким до Жеваго.

Тому спроби СБУ звинуватити Фонд та ГК  у причетності до зриву “Автокразом” будь-яких контрактів є службовою фальсифікацією з фабрикуванням доказів слідчими, про що подана відповідна заява до ДБР та інших правоохоронних органів.

Що стосується викуплених з дотриманням законів України у “Банку Форум” боргів одного з підприємств “Укрзалізниці”, то “Інвестохіллс Хеліантус”, підкреслює, що він має всі юридичні документи, у тому числі два рішення Верховного Суду на свою користь, та міг би ініціювати виконавче провадження і стягнути з УЗ майже $15 млн. Але, з огляду на війну, міжнародні інвестори призупинили усі можливі заходи, щоб підтримати українську державу у боротьбі з агресором та допомогти їй вистояти. І це в СБУ також могли легко перевірити.

Подібні ж нісенітниці у медіапросторі почали розповсюджувати так звані політологи та низка ЗМІ. У публікаціях знову повторюються тези, які протягом декількох років розповсюджують у замовних статтях. Начебто Фонд та ГК належать чи то Павлу Фуксу, чи то Віталію Хомутинніку, чи то безіменним російським олігархам. Замовникам та виконавцям вже пора би визначитись: так кому ж з них і що належить?

Офіційно заявляємо: ні Павло Фукс, ні Віталій Хомутиннік, ні будь-які українські, а тим паче російські олігархи не є та ніколи не були ані засновниками, ані бенефіціарами (у тому числі через інших осіб), ані міноритарними акціонерами Міжнародного інвестиційного фонду “Інвестохіллс Хеліантус” та групи компаній “Інвестохіллс”. Все інше — це безглузді фантазії дописувачів, здобрені коштами олігархів-боржників.

Співробітники СБУ та псевдоаналітики свідомо ігнорують інформацію з офіційних джерел та низки поважних ЗМІ про дійсні причини зриву контрактів “Автокразом”, який до банкрутства довів Жеваго. Тож, очевидно, що атаки силовиків та дезінформація у публічному просторі проти ГК “Інвестохіллс” здійснюються саме в інтересах цього “бійця” так званого батальйону “Монако”.

Справжня ж причина активізації замовних публікацій проти “Інвестохіллс” полягає у тому, що Фонд та ГК послідовно та успішно займаються поверненням активів (заставного майна) збанкрутілих банків,  вкрадених їхніми ж колишніми власниками. Зокрема, мова йде про “Фінанси та кредит” та “Український професійний банк”. НБУ визнав, що “Фінанси та кредит” підконтрольний Жеваго, а “Укрпрофбанк” — Анатолію Юркевичу.

Міжнародний інвестиційний фонд “Інвестохіллс Хеліантус”, який діє в інтересах американських та європейських інвесторів, через свавілля СБУ вже звернувся до Офісу Президента, Генеральної прокуратури, посольств США та Італії, а також до Бізнес-омбудсмена України та Європейської Бізнес Асоціації.

Крім того, Фонд та ГК звернулись у суди зі скаргами на бездіяльність правоохоронних органів щодо захисту прав інвесторів в Україні.

ГК “Інвестохіллс” — один з великих гравців ринку проблемних кредитів (NPL). У кінці 2021 року портфель корпоративних NPL у ГК викупив венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Інвестохіллс Хеліантус” (Investohills Helianthus). Портфель українських активів, придбаний у “Інвестохіллс”, на сьогодні складає 30 млрд грн. Оперативне управління ними в Україні здійснює ГК.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.