Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Падіння світових цін на сталь коригує попит на сировину в Україні: експерт розкрив деталі

[11:55 09 мая 2023 года ]

Падіння світових цін на металопрокат упродовж останніх тижнів коригує попит на металургійну сировину в України в бік зниження. Таку думку висловив економіст Олексій Кущ, передає портал “Коментарі”.

“Починаючи із кінця квітня на світових ринках спостерігається значне зниження цін на сталь. По різноманітним позиціям металопрокат дешевшав на $30-50/т. При цьому подальші очікування — переважно негативні”, — сказав експерт.

За його словами, цілком природно, що уповільнюється і попит на сировину разом із цінами на неї. Економіки різних країн світу страждають від цього, адже металурги вимушені підлаштовувати свої виробничі програми під нові реалії зниженого попиту та цін. Це стосується і металобрухту.

Кущ зазначає, що за його попередньою інформацією, у квітні експорт українського брухту виявився співставним за обсягами з березнем. Падіння цін на брухт “підрізало” експортерам сировини маржу прибутку, плюс митники стали прискіпливішими до зовнішніх поставок через чергу скандалів”.

Економіст наголошує, що в Україні все ще зберігається високий рівень закупівельних цін на металобрухт. Однак зниження котирувань неминуче, тому спекулянти, які раніше притримували брухт аби отримати більш високу ціну, зараз готові віддавати сировину з меншим зиском.

“Проте металурги вже націлились на зниження. Крім того, існує висока вірогідність повернення обмежень на споживання електроенергії, починаючи із середини травня. Це не дозволяє українським металургами будувати довгострокові плані при використанні дорого брухту”, — підкреслив експерт.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.