Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Нардеп надеется, что инстинкт самосохранения Рината Ахметова все-таки победит его жадность

[12:10 09 октября 2018 года ]

Народный депутат Виктория Войцицкая прокомментировала в Facebook письмо СБУ относительно масштабных рисков развития альтернативной энергетики в Украине.

Нам потрібна якась катастрофа, щоб виправити перекоси супердорогої “зеленої” енергетики?

Повністю розділяю занепокоєння СБУ щодо масштабних ризиків такого розвитку сонячної енергетики та вітроенергетики. Оскільки сьогодні діють єдині “зелені” тарифи по всій Україні, то абсолютна більшість потужностей будується на півдні, бо там найбільше сонця та вітру. До речі, євротарифи на сонце у нас найвищі у світі.

Таким чином навколо Запорізької АЕС іде масове будівництво нових сонячних та вітростанцій. При чому це вже профіцитний регіон, там вже електроенергії виробляється більше, аніж споживається.

Але мережі мають обмеження по видачі електроенергії у інші регіони. Також чином будівництво нових СЕС та ВЕС, робота яких (без накопичувачів) є досить стихійною, неуправляємою та залежить від природних явищ, створює загрозу динамічній стійкості АЕС, і як наслідок, можлива аварійна ситуація. Це речі, з якими вже не можна жартувати прикриваючись “зеленими” ідеями.

Ми ще влітку запропонували законопроект, який би в значній мірі вирішував цю проблему економічним способом. Ми запропонували понизити “зелені” євротарифи на півдні та зробити їх інвестиційно привабливими у центрі та на півночі України. Таким чином зелену енергетику стимулювали би там, де вона на користь, а не на шкоду. На жаль, наш законопроект “замаринували” довгими багаточисельними “круглими” столами та робочими групами.

Вчора я прочитала, що ДТЕК біля Запорізької АЕС починає будівництво ще двох станції потужністю 400 МВТ. А також хоче отримати тех умови на будівництво там же ще однією сонячної станції потужністю 200-350 МВТ.

Я закликаю — схаменіться! Жадність до грошей не повинна затьмарювати інстинкт самозбереження. Ці експерименти пора припиняти, необхідні термінові зміни до існуючої системи хаотичного безвідповідального розвитку “зеленої” енергетики.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.