Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Обращение ООО “Плата Трейдинг Лимитед” к премьер-министру Украины в связи с действиями “Mittal Steel Кривой Рог”

[11:25 25 сентября 2006 года ]

Трудовой коллектив ООО “Плата Трейдинг Лимитед” обратился к премьер-министру Украины Виктору Януковичу с просьбой разобраться  в ситуации, сложившейся вокруг отвалов ОАО “Mittal Steel Кривой Рог” (Днепропетровская область). Приводим полный текст документа.  

Вельмишановний, Віктор Федорович!

Звертаємося до Вас за захистом понівеченої людської і патріотичної гідності.

Це звернення є відчайдушним криком про допомогу, власне у себе вдома, на своїй землі. Тяжко викласти на папері ту біль і образу, що відчуваємо ми зараз. Той стан беззахисності і розчарування, страху за завтрашній день своїх родин, дітей і батьків. Методи, яких припускаються для знищення нашого колективу настільки брутальні та цинічні, що майже не залишають надій на захист та порятунок нашого згуртованого колективу фахівців. Дії, спрямовані скоординовано і цілеспрямовано на те, щоб ми втратили єдине джерело існування — зарплатню, а бюджети кошти, які раніше стабільно щомісяця надходили від нашого підприємства.

Менше року тому керівництво та профспілка ВАТ КГМК “Криворіжсталь” вітала наш колектив із 10-річчям. В привітаннях згадували нас, як сумлінних і добропорядних підрядників. І дійсно, ми були такими. Підприємство було лідером в створенні робочих місць. На кінець того року нас було понад 900 чоловік. Сьогодні нас лишилося трохи більше 200 працюючих. Ми ледве жевріли в очікуванні допомоги. І ще продовжуємо сподіватися на цю допомогу із боку Партії регіонів та державної влади та органів місцевого самоврядування. Іноземний інвестор ВАТ “Міттал Стіл Кривий Ріг” певно абсолютно не зацікавлений в добробуті нашого регіону і міста. Всі наші пропозиції про нарощування обсягів виробництва, про поставку щомісяця по 45 тис. тн шлаку збагаченого фр.20-120, відповідаючого вимогам держстандарту за ціною 35 грн. за тону, що на 45% дешевше ніж у інших постачальників, просто залишені без відповіді.

Виникає обґрунтоване запитання: за для якої цілі ВАТ “Міттал Стіл Кривий Ріг” свідомо завищує собівартість своєї продукції, відмовляючись від якісної і дешевої сировини? При цьому у своїй газеті “Металург” скаржиться на неможливість виконання інвестиційних зобов’язань щодо підвищення рівня зарплатні своїм працівникам.

На наші вимоги відповісти письмово про причини “видавлювання” нас із переробки шлакових відвалів — просто виникають деякі інші обставини. Як-то маленька залізячка, що фонить радіацією. І знов питання! А звідки беруться так “вчасно” такі небезпечні речі, місце захоронення яких відомо тільки давнішнім фахівцям комбінату?

Дуже мучить і інша думка. А на чиєї землі ми живемо і чиї відвали розробляємо? Якщо на землі своєї громади, то чому нерезидент, що отримав лише корпоративні права, а не права на українську землю, вирішує долю наших сімей. Чому саме він ділить відходи виробництва, створені нашими батьками. Ми народилися і виросли на цій землі, дихаємо цим повітрям все життя, а хтось привласнює право розподіляти та розпоряджатися?!

Нас рік перевіряла і наказувала екологічна прокуратура і всі інспекції за знесене дерево, що заважало електромережі. А ВАТ “Міттал Стіл Кривий Ріг” зіпсував сім гектарів землі сільськогосподарського призначення, припустився багатьох інших порушень екологічного законодавства і ніякого галасу з цього приводу ніхто не вчиняє. Засобів дійового впливу не видно. Знов питання! Певно не дурно саме так відбувається?! Кому вигідно? Тільки не криворізькій громаді і не нам — хто живе тут.

Навіть скасування без рішення суду начальником Криворізького БТІ Дубовим А.С. нашого права власності на будівлі і споруди, розташовані на території комбінату, теж призведе до позбавлення нас роботи. І це також відбувається безнаказано.

Так і вишикувалася струнка система по знищенню колективу ТОВ “Плата Трейдінг Лімітед”.

Невже абсолютно байдужа доля наших сімей. Куди підуть наші діти: просити чи відбирати. Хто їх і нас у себе вдома зробив жебраками (кшатріями) і за для чого?

Ми впевнені, що це не те процвітання і рух до європейського життя, саме тому і звернулися до Вас за допомогою.

При розгляді цього звернення просимо звернути увагу на те, що рівень та обсяги корумпованості в співпраці тільки із “вигідними, своїми” підприємствами сягає масштабів не тільки ВАТ “Міттал Стіл Кривий Ріг” (українське керівництво: Шеремет, Чоломбітько, Г.Войло та управління металобрухту), а при цьому згадується і прізвище колишнього депутата Верховної Ради України Сміяненко. Разом із тим, у приватних розмовах йдеться про, ніби, як добрі стосунки із Калінко і Кінахом. Швидше за все ці люди навіть і не знають про спекуляцію їх добрим ім’ям, але на побутовому рівні такі засоби дають змогу заробляти немалі гроші. Ми не маємо захисту впливових осіб, може тому і залишаємося без роботи. Та попри всі ці обставини, ще віримо в закон і тому подаємо це звернення саме до Вас.

Прошу від імені всього колективу, членів сімей тих, хто ще тримається на робочих місцях і тих, хто вже позбавлений роботи, негайно втрутитися в цю ситуацію та захистити конституційні і законні права громадян України на безпечне життя, на труд, на здорові умови праці та гарантоване безпечне майбутнє, відстояти інтереси держави і повернути до бюджету шкоду, завдану діями посадових осіб.

З повагою,

представник

трудового колективу   

                                          Вільчінський Сергій Станіславович

Із надією і сподіванням,

трудовий колектив ТОВ “Плата Трейдінг Лімітед”

Звернення трудового колективу

В доповнення до раніше поданого звернення (вих. № 981 від 14.09.2006 року), просимо Вас звернути особливу увагу на питання привласнення державного майна з боку ВАТ “Міттал Стіл Кривий Ріг” у порушення наведених норм Законів України.

Згідно ст.ст.1,8,9 Закону України “Про відходи” відвали сталеплавильних та доменних шлаків, що утворилися на об’єкті державної власності — ВАТ “Криворізький гірничо-металургійний комбінат “Криворіжсталь” належать нашій Державі.

Відповідно до ч.5 підпункту “в” п.2 ст.5 Закону України “Про приватизацію державного майна” не підлягають приватизації об’єкти, що мають загальнодержавне значення, якими є полігони для захоронення твердих промислових відходів — тобто відвали сталеплавильних та доменних шлаків ВАТ “Міттал Стіл Кривий Ріг” не міг приватизувати разом із корпоративними правами!

Натомість вже за часів саме цього “господаря” засипано відвальними шлаками землі сільгоспризначення (радушанські) понад 7га.

Фактичне землекористування території, де розташована державна власність — відвали сталеплавильних та доменних шлаків , також здійснює ВАТ “Міттал Стіл Кривий Ріг”. Наявний лише Державний Акт на право користування землею, виданий Криворізькому державному гірничо-металургійному комбінату “Криворіжсталь”. То на яких засадах ВАТ “Міттал Стіл Кривий Ріг” користується землею! До того ж ще і розподіляє території між підрядниками по розробці, з чого має чималий матеріальний зиск при укладенні договорів… Держава ж, навпаки, втрачає податки, що стабільно надходили раніше. Так тільки наше підприємство за 2005 рік сплатило понад 20млн.грн. у бюджети усіх рівнів. При розподіленні державних територій відвалів наш колектив фахівців, що принципово відстоював національні державні інтереси та конституційні права працюючих на цих відвалах громадян, ВАТ “Міттал Стіл Кривий Ріг” просто знищило.

І попри все, ми просимо звернути увагу на вищевикладені факти і обставини, відстояти інтереси Держави та нас, як громадян Держави, що мають право принаймні розчищати та розробляти відвали заради не тільки шматка хлібу, а ще й очищення навколишнього середовища, бо це ми і наші діти жили і живуть тут.

Іншої Держави у нас немає…!

З повагою,

представник

трудового колективу                                 

                                          Вільчінський Сергій Станіславович

Із надією і сподіванням,

трудовий колектив ТОВ “Плата Трейдінг Лімітед”

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.