Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Приднепровская ТЭС Рината Ахметова грубо нарушает экологическое законодательство

[08:30 04 января 2019 года ]

Группа Save Dnipro сообщила об очередном факте саботажа со стороны энергохолдинга ДТЭК Рината Ахметова.

ДТЕК знов намагається надурити мільйонне місто: обіцяний електрофільтр на Придніпровській ТЕС досі не встановлено!

Це є грубим порушенням цілої низки екологічних законів!

Громадськість Дніпра разом із представниками нашої ініціативної групи прийняли участь у трьох процедурах оцінки впливу на довкілля (ОВД) ТОВ “ДТЕК Дніпроенерго”, якими планувався перехід на новий тип вугілля 4 котлів Придніпровської ТЕС. Досягнутими результатами важких громадських обговорень, де арбітром виступило Мінприроди, стали суттєві вимоги до екологічної модернізації головного промислового забруднювача міста-мільйонника Дніпра протягом 3 років.

Першим з головних кроків модернізації мало стати встановлення електрофільтру на 10 енергоблок станції до кінця 2018 року та переключення його на більш високу трубу у 180 метрів. Дані вимоги зазначені у висновку ОВД для 10 енергоблоку та у дозволі на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВ “ДТЕК Дніпроенерго” для структурного підрозділу Придніпровська ТЕС.

На встановлення цього фільтру терпляче чекали усі містяни, оскільки викиди станції виходять за межі людських умов життя в сучасному місті. Застаріле обладнання постійно провокує аварії та наднормативні викиди у повітря, яких протягом року сталося не менше 4, якщо не враховувати аварійних зупинок, яких було більше 20-ти і які залишилися непоміченими для очей мешканців міста.

І ось наприкінці року на офіційній сторінці ДТЕК Придніпровської ТЕС з’являється повідомлення про те, що електрофільтр на 10 енергоблок в 2018 році встановлений не буде. Більше того, ні в січні, ні до кінця лютого 2019 року цього також не відбудеться.

Ось цитата з повідомлення ДТЕК (http://bit.ly/2F3cvrD)

“2018-й оказался не без сюрпризов. Не все поставки пришли вовремя, поэтому в сеть энергоблок на газовом угле уже начнет работать с 28 февраля”.

У разі, якщо ця інформація відповідає дійсності, це є грубим порушенням вимог п.2 ст. 9 Закону “Про оцінку впливу на довкілля” та ст.10 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”, відповідальність за яке передбачена статтями 236, 241 Кримінального кодексу України, статтями 78, 79 та 91-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 15 і ст. 16 Закону “Про оцінку впливу на довкілля” та ст. 12 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”.

Таке зухвале порушення власних зобов'язань — не нова практика для ДТЕК, адже багато років вони дурили нас, не виконуючи ані інвестиційних зобов'язань, ані умов дозволів на викиди. Але цього разу порушено умови висновку ОВД, які ми з вами тяжко виборювали протягом року, а за це передбачено зокрема і кримінальну відповідальність.

Тож ми звернулися до Мінприроди, Екологічної інспекції України, Прокуратури та Національної поліції з вимогами притягнути винних до відповідальності, а також плануємо посилити громадський тиск на ДТЕК.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.