Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Подорожчання металу і цементу: чи слід українцям очікувати на доступні ціни на житло?

[13:30 29 марта 2024 года ]

Війна негативно вплинула на економічне становище нашої країни, унаслідок чого спостерігається підвищення ціни на продукцію, яка є важливою для відбудови України. Однак, відповідні процеси  ще й тягнуть за собою збільшення вартості на придбання нової нерухомості. Чому це відбувається та чи слід громадянам очікувати на падіння цін?

У коментарі Comments. ua генеральний директор ТДВ “Хмельницькзалізобетон”  Валерій Корбут розповів про те, що, порівняно з попереднім періодом, цьогоріч у лютому ціни на цемент підвищилися на дванадцять із половиною відсотків. Крім того, як запевнив експерт: насправді постійній здорожчання відбуваються й із металом.

“Так, були невеликі падіння перед Новим роком, але потім знову йде тенденція зростання. Вони так само залежать від паливно мастильних матеріалів, від електроенергії і вартості всіх матеріалів. І вона так само залежить від курсу валют, які також коливаються. На сьогоднішній день вартість металу піднялася в межах незначного — півтори-дві тисячі гривень на тонні”, — сказав Корбут.

Розповідаючи, чи є справедливим підвищення ціни на сировину, яку  ТДВ “Хмельницькзалізобетон” закуповує для виробництва залізобетону, він пояснив, що в роботі використовують імпортні запчастини, перевезення котрих ускладнилося через блокування польсько-українського кордону.

“Якщо ми говоримо про конкретно наше підприємство, то ми залежимо дуже від постачання імпортних запчастин. У зв'язку з блокуванням кордонів на польських кордонах перевезення виросли дуже значно. У нас є обладнання європейське. І на сьогоднішній день ми відчуваємо суттєве зростання цін на запчастини. Фактично, якщо ми возили раніше, транспорт складав у межах там тисячу двісті-півтори тисячі євро, то останні вахти були по п'ять і по сім тисяч. Це пов'язано з блокуванням кордонів щодо відбудови”, — зазначив Корбут.

Зауважмо, що ТДВ “Хмельницькзалізобетон” залучено до відбудови України, зокрема на Донеччині. Генеральний директор поділився, що станом на сьогодні у країні загалом хоч і не відчувається брак будматеріалів, але людський ресурс — необхідний. Оскільки переважно чоловіки відправилися на фронт,  виконувати поставленні завдання на підприємстві стали жінки. До слова, від 2022 року їхня чисельність там збільшилася вдвічі.

Журналістам пан Валерій також додав, що надалі вартість на житло в нашій країні лише збільшуватиметься, адже через брак людей в Україні впали темпи будівництва. Слід зауважити, що керівник інвестиційної компанії William Invest Expert Віктор Медвідь також повідомляв про суттєве погіршення економічної ситуації в Україні у звʼязку із повномасштабним вторгенням рф, наголошуючи: вартість ціни на будматеріали тільки продовжує збільшуватися. Він сказав, що українцями не варто очікувати на стабілізацію ситуації через загрозу захоплення ринку міжнародними компаніями й підвищення вартості на позиції, необхідні для відбудови.

До слова, наразі ірландська компанія CRH збирається купити ще два заводи Dyckerhoff в Україні, завдяки чому зможе отримати найбільшу частку на ринку виробництва та розподілу цементу, а в результаті й фактично його монополізувати.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.