Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Нардеп Кисилевський закликав уряд домагатись від Заходу плану Маршала для України

[13:25 23 февраля 2022 года ]

Для зміцнення армії Україні потрібно будувати потужну економіку. Це можливо через відтермінування виплат зовнішніх боргів, відкриття ринків збуту для українських товарів та державну підтримку економіки в Україні. Про це 23 лютого у Верховній Раді заявив Дмитро Кисилевський, заступник голови Комітету Ради з питань економічного розвитку.

За його словами, саме зараз є прекрасна нагода підняти перед партнерами питання економічної співпраці, які відповідають меті розвитку української економіки.

Кисилевський запропонував три напрямки такого діалогу.

По-перше, потрібно розпочати перемовини про переформатування боргів. Не про списання, а про вивільнення цих коштів для реінвестування в українську економіку, що може принести $40 млрд інвестицій.

По-друге, потрібно домагатись зменшення мит для українських товарів. Наприклад, США звільнили з-під дії мита на метал вже усі країни, окрім Росії, Китаю і України. Потрібно розпочати перегляд тарифних умов для України в Світовій організації торгівлі (СОТ). Процедури це дозволяють.

По-третє, потрібен перегляд можливостей України в сфері державної допомоги. Україна взяла євроінтеграційні зобов’язання обмежити здатність держави підтримувати власну економіку. Це шкодить. Потрібно забезпечити розширення можливостей державного фінансування економіки, а діючі обмеження відтермінувати до моменту приєднання України до ЄС.

“Хто вивчав економічну історію Німеччини, знає про існування планів Маршала і Моргентау. План Моргентау, який нав’язали Німеччині після поразки у війні, полягав у повній деіндустріалізації Німеччини. Але союзники тоді швидко зрозуміли, що бідна сировинна країна стане осередком нестабільності в Європі. Давайте визнаємо, що підхід західних країн до української економіки дуже схожий на цей план Моргентау”, — сказав Кисилевський.

За його словами саме план Маршала дозволив збудувати таку Німеччину, якою вона є зараз.

“Тож якщо наші партнери і союзники хочуть зменшувати ризик великої війни, вони мають звернути увагу в тому числі на індустріальний розвиток України. Німеччина, зважаючи на свій досвід, могла б стати лідером цього процесу. Пропоную уряду почати про це діалог”, — закликав Кисилевський.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.