Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Минфин проталкивает откровенно лоббистский вариант регулирования лотерейного рынка под одного игрока

[19:35 14 марта 2018 года ]

Уполномоченная АМКУ Агия Загребельская рассказала в Facebook о перепитиях регулирования рынок лотерей в Украине.

“Лотерейний ринок. Анонс!

Голова АМКУ Yuriy Terentyev вніс в проект порядку денного засідання Комітету 16 березня 2018 року о 9:30 питання про розгляд листа Міністерства фінансів України від 28.02.2018 року за № 06010 — 10 — 13/5605.

Про що цей лист?

Міністерство фінансів України просить ТЕРМІНОВО надіслати до них ЗАВІЗОВАНИЙ проект постанови про затвердження ліцензійних умов для учасників лотерейного ринку в редакції травня 2017 року (!).

Нагадаю:

26.05.2017 за результатом опрацювання цього проекту Ліцумов Комітет повідомив Міністерство фінансів про непогодження проекту у зв’язку з тим, що він містить дискримінаційні та необ’єктивні критерії для претендентів на отримання ліцензій.

15.08.2017 року Мінфін листом повідомив, що уважно розглянув всі зауваження та має намір максимально їх врахувати у проекті постанови.

17.08.2017 року на узгоджувальній нараді під головуванням Міністра фінансів були ще раз озвучені зауваження АМКУ до проекту.

16.02.2018 року за результатом наради в Будинку Уряду під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра Кубіва С.І. Мінфіну було доручено спільно з Міністерством юстиції опрацювати проект Ліцензійних умов та вже доопрацьований проект до 23.02.2018 року узгодити з Держрегуляторслужбою та Комітетом.

22.02.2018 року АМКУ на засіданні одноголосно схвалив звіт за результатом дослідження лотерейного ринку з відповідними пропозиціями Уряду щодо подальших дій.

І що далі? А далі Мінфін замість того, щоб врахувати пропозиції та зауваження, усунути недоліки та направити до Комітету вже доопрацьований проект нормативно-правого акту пише, що за Регламентом Кабінету міністрів Комітет має право:

- або погодити та завізувати травневий проект;

- або погодити та завізувати травневий проект, надавши на окремому аркуші зауваження.

Ніяких спроб створити умови для конкуренції на лотерейному ринку (в тому числі на етапі виходу на ринок), встановити належний контроль за грошовими потоками на ринку (РРО замість єдиної електронної системи прийняття ставок), обмежити місце розташування так званих “лотерейних залів” (лише заборона їх відкриття в приміщення навчальних закладів тощо, а біля шкіл — можна), без принципу соціально-відповідальної гри, без ліцензування програмного забезпечення та сертифікації лотерейного обладнання, ... а лише прямо дорого до монополії одного оператора.

І саме це питання внесено Головою АМКУ до порядку денного засідання Комітету. Які очікування? Складно передбачити, але мабуть чекають, що Комітет, дотримуючись вимог Регламенту, не дивлячись на все (в тому числі на свій звіт) погодить та завізує проект.

Питання, як це передбачено проектом порядку денного, підготовлено до винесення та буде презентовано на засіданні Комітету першим заступником Голови АМКУ — державним уповноваженим Mariya Nizhnik

Що саме буде пропонуватись першим заступником та керівником юридичного департаменту Daniil Fedorchuk, який буде доповідати це питання — поки не знаю, бо не має матеріалів.

Тим, хто має намір та бажання бути присутнім на засіданні, до зустрічі! Всім іншим — обов’язково повідомлю про хід та результати.

Для тих, хто не встиг ознайомитись з нашим звітом, останній розміщений за посиланням: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document…

І вцілому щодо ситуації на лотерейному ринку: https://censor.net.ua/…/hronki_lotereyinogo_syurrealzmu_abo…

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.