Rambler's Top100
НОВОСТЬ

“Метинвест” Рината Ахметова продолжит травить учеников мариупольской школы

[09:00 27 августа 2019 года ]

Депутат Мариупольского горсовета Максим Бородин рассказал, как продвигается один из проектов горно-металлургической монополии Рината Ахметова по корпоративной социальной ответственности (КСО).

Через 6 діб буде 1 вересня.

Свято навчання.

І майже 1 рік з моменту мого письмового та публічного звернення до директора МАРІУПОЛЬСЬКИЙ МК ІМ. ІЛЛІЧА Тараса Шевченка та керівників компанії Метінвест з приводу встановлення побутових приладів очищування повітря у кожний клас маріупольської школи №20 та встановлення нових вікон у цій будівлі!

Чому я вважаю, що це саме відповідальність Метінвесту, щодо створювання нормальних умов для дихання дітей у цій школі?

Все просто. Ця школа знаходиться на відстані 200 метрів від доменного виробництва ММК, на якому немає очисних споруд з моменту будівництва у 30х роках! Уся таблиця Менделєєва летить у легені цих дітей та дорослих які мешкають поряд.

І згідно закону, це відповідальність ЗАБРУДНЮВАЧА відселяти людей та навчальні заклади ЗА МЕЖІ санітарної зони, яка встановлена законом у розмірі 1000метрів від найближчого джерела викидів. А тут — 200 метрів.

АЛЕ, Є ОДНО АЛЕ. Юристи Метінвесту не дарма отримують свої високі зарплатні. У 2015 році вони, маніпулятивно обійшли закон ТА ЗМЕНШИЛИ САНІТАРНО-ЗАХІСНУ ЗОНУ фактично до межі самого підприємства! Та отримали це зменшення У АВАНС... Мовляв, колись вони модернізують виробництво і навіть одразу за забором підприємства стане чисто! Такі чудеса можливі тільки в Україні... І це окрема тема для розслідування.

Щодо модернізацій на цьому виробництві.

Тільки в цьому році повинні встановити першу газоочистку на доменної печі №3 (але навіть тут Метінвест зманіпулював і замість капітального ремонту з реконструкцією ливарного двору печі, робить часткову “тимчасову” модернізацію). По усім іншим доменним печам реконструкція завершиться не раніше 3х наступних років.

Тому логічно рятувати здоров'я цих дітей вже зараз, не чекаючи модернізації виробництва.

Для Метінвеста витратити 500 тис гривень, для придбання побутових повітряочищувачів (наприклад PHILIPS AC5659/10 або SHARP) для кожного класу та встановити нові вікна — це копійки!

АЛЕ.

Замість того, щоби виконати свій моральний обов'язок та дійсно показати соціальну відповідальність про яку Метінвест постійно розказує на своїх корпоративних каналах, компанія через лояльного до неї мера Вадима Бойченко, просто вирішила забовтати цю тему.

“Нехай департамент прорахує витрати, зробить проект, а ми приймемо у ньому участь”. Десь так. На сьогодень НЕМАЄ детального проекту системи очищування повітря у класах... Навіть більше, за словами представника УКБ, такий проект буде вимагати КАПІТАЛЬНОЇ РЕКОНСТРУКЦІЇ будівлі і взагалі, вони не розуміють саму концепцію технічного рішення по очищенню повітря у цьому випадку!

І саме головне, навіть якщо був би проект, виникає питання КУДИ дівати дітей під час КАПІТАЛЬНОЇ РЕКОНСТРУКЦІЇ цієї школи??!

Тому, бачу єдиний варіант привертання уваги до цієї критичної ситуації — це суспільний резонанс, щоб забруднювач виконав свій обов'язок хоча би тут.

Прошу усіх розшарити цей пост та це відео, щоби власник та менеджери Метінвесту відповіли президенту Володимир Зеленський та прем'єру Volodymyr Groysman, як так виходить, що соціальна відповідальність за здоров'я дітей — ЦЕ ПУСТІ СЛОВА для цієї компанії?
Час, щоби виправити ситуацію ще є. Але небагато часу.

P.s. Дивитися рекомендую у 4К. Ці викиди вражають.

У коментарях одразу додам відео вимірів під час цієї зйомки на території школи.

Показники забруднення пилом перевищують норми ЄС та ВОЗ від 6,5 до 10 разів!!!

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.