Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Локалізація при публічних закупівлях продукції машинобудування запрацює вже в 2022 році — Кисилевський

[16:25 16 декабря 2021 года ]

Вже з 2022 року на державних тендерах при закупівлі міського транспорту, комунальної техніки, залізничного транспорту, продукції енергетичного машинобудування та аероспейсу вимагатиметься не менше 10% української складової. Щорічно цей поріг буде збільшуватись на 5%, поки не досягне 40%. Про це повідомив народний депутат Дмитро Кисилевський, коментуючи прийняття Верховною Радою закону №3739 про локалізацію.

“Позитивними ефектом запровадження локалізації при публічних закупівлях стане створення більше 60 тисяч робочих місць на машинобудівних підприємствах, збільшення на 8% податкових надходжень та зростання ВВП на 4% в середньостроковій перспективі — відзначив Дмитро Кисилевський. — Відтепер якщо іноземна компанія захоче продати українській державі трамвай, локомотив чи турбіну, вона має забезпечити наявність місцевої складової: розгорнути в Україні виробництво або використати українські комплектуючі. Таким чином, гроші платників податків працюватимуть на створення робочих місць в Україні, а не закордоном. Ми тим самим повертаємо здоровий глузд в публічні закупівлі”.

Дмитро Кисилевський підкреслив, що закон №3739 про локалізацію не розповсюджуватиметься на компанії з ЄС, США та інших країн, які підписали угоду GPA (угода СОТ про публічні закупівлі). Втім для 80% закупівель машинобудівної продукції, зокрема з Білорусі, Туреччини та Китаю, які GPA не підписали, вимога щодо локалізації діятиме.

Закон набуде чинності через 6 місяців з дня його опублікування. За цей період Кабмін має розробити підзаконні акти для його реалізації.

Також нардеп підкреслив, що локалізація є складовою пакету ініціатив, які розробляють в Комітеті ВР з питань економічного розвитку для стимулювання української промисловості.

“Маємо якнайшвидше прийняті закони, які дадуть змогу повноцінно запрацювати індустріальним паркам. Україна все ще лишається без Космічної програми і без фінансів на космос. А Експортно-кредитне агентство через незрозумілу позицію Нацбанку не може надавати промисловим підприємствам інструменти, які є звичними для ЕКА в інших країнах. Ці питання треба вирішити без зволікань, аби дати українськими промисловцям на рівних конкурувати з іноземними компаніями”, — зауважив Дмитро Кисилевський.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin
[2021-12-17 09:56:14] [ Аноним с адреса 77.111.245.* ]

Если бы у тебя было больше мозгов чем г-на, то ты бы понял, что не все так просто. И что эту фуфляндию продвигают совковые машиностроители0, которые хотят принудительно продать народу свою технику уровня средины прошлого столетия. И что многие западные развитые фирмы не смогут этим старьем комплектовать новое оборудование. А делать нормальные изделия вам не на чем. А тем, что имеют оборудование, ваши законы на х.. не надо - они и так его найдут куда продать. Особенно если за бабки вы не будете закупать всякое дерьмо, типа б/у вертолетиков из Франции по принципу не что лучше и дешевле, а по принципу - кто дал больше на карман. Вот это была бы помощь. Поломаете рынок - будете сидеть на брежневской техник, клоуны необразованные. Такие законы работают, но в цивильных странах, а не в вашей зеленой бананании.

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.