Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Естонські Сили оборони оголошують бойкот Philip Morris та іншим спонсорам війни Росії

[10:40 20 марта 2024 года ]

Сили оборони Естонії відмовилися від товарів виробників, які працюють у Росії та спонсорують її військову машину. Як заявили в прес-службі Міністерства оборони країни, в торгових точках і вендингових автоматах на території Сил оборони та в інших місцях, підпорядкованих військовому відомству, не будуть продаватися товари таких компаній як PepsiCo, Mars, Nestle, Unilever та Mondelēz International, а також Philip Morris International та Japan Tobacco International (JTI).

— Багато західних компаній припинили свою діяльність у Росії, проте є такі, що продовжують підтримувати російську економіку і, відповідно, її військову машину, — заявила міністр оборони Естонії Ганна Певкур.

Список таких виробників було складено Національним агентством із питань запобігання корупції (НАЗК) України. Таким чином, Естонія вкотре висловила солідарність з українським народом, не бажаючи підтримувати виробників, чиї податки йдуть на озброєння країни-агресора.

Такий крок не означає, що естонські солдати повністю залишаться без шоколаду, морозива, жувальної гумки, безалкогольних напоїв та тютюнових виробів. З прилавків приберуть лише продукцію міжнародних спонсорів війни, а вільне місце займуть альтернативні товари вітчизняних виробників.

— Ідея цього рішення — набагато більше, ніж невеликі труднощі, спричинені ситуацією, — резюмувала міністр оборони.

Нагадаємо, на проблему вже звертав увагу директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства, політолог Віталій Кулик на своїй сторінці в Фейсбук.

За його словами Philip Morris International є одним з найбільших платників податків до російського бюджету, з якого потім фінансується російська армія. Віталій Кулик підкреслює: за 11 років Україна втратила понад 100 млрд. грн., які могли бути спрямовані на укріплення оборони нашої держави. Натомість, українці, які купують сигарети у Philip Morris, Japan Tobacco — фактично сплачують податки в Росії.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.