Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Дуже важливо зберегти металобрухт в Україні для виробництва сталі, — Каленков

[12:50 28 сентября 2022 года ]

В поточних воєнних умовах дуже важливим питанням для галузі є збереження металобрухту для виробництва сталі. Таку думку висловив президент Об’єднання підприємств “Укрметалургпром” Олександр Каленков у колонці “Головне завдання українського ГМК — вистояти до перемоги”

На його думку, сьогодні деякі лобістські групи намагаються переконати уряд зменшити або взагалі скасувати експортне мито на металобрухт в розмірі 180 євро/т.

“Це виглядає, м'яко кажучи, дивно. Справа в тому, що експорт брухту до країн Євросоюзу обкладається мінімальним митом у розмірі 3-5 євро/т згідно з угодою про Асоціацію, тобто, по суті, жодних бар’єрів для брухтозаготівельників немає”, — каже він.

Голова “Укрметалургпрому” вважає, що усі ці спроби скасувати мито робляться з метою спростити вивезення сировини до металургійного заводу в Придністров’ї, але віддавати дефіцитний та цінний брухт до російського анклаву у період повноцінної війни — це відвертий злочин та економічна диверсія.

Крім того, за його словами, через широкомасштабне вторгнення рашистських військ Україна тимчасово втратила контроль над 20% території на Півдні та Сході, там тривають бойові дії.

“Донецька, Луганська, Харківська області, а також усе північне Причорномор'я — це традиційні регіони-генератори металобрухту. Сьогодні у цих областях заготівля брухту або неможлива, або дуже ускладнена, що вкрай негативно позначається на зборі брухту в масштабах усієї країни”, — підкреслює Каленков.

Металобрухт є також стратегічною сировиною для виконання вимог Green Deal, яку попри війну ніхто не відміняв.

“Тобто, вже зараз перед нашими металургами майорить перспектива зриву строків декарбонізації галузі через майже “мертвий” збір брухту”, — констатує голова “Укрметалургпрому”.

Каленков також повідомив, що держава отримує в 8-10 разів більше грошей від тонни металобрухту, переробленого на метал, ніж за вивезену тонну вторсировини.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.