Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Чеська компанія J.B.Plus s.r.o. успішно завершила тестування двигуна для українських нафтопроводів

[11:20 08 ноября 2022 года ]

Сьомого листопада ц.р. в одній із лабораторій Німеччини чеська компанія J.B.Plus s.r.o. успішно провела іспити перших трьох європейських двигунів, які мають прийти на заміну російським двигунам на українських нафтопроводах.

В іспитах двигунів також брали участь представники міжнародного сертифікаційного центру ТОВ “ТЕСКО”. Вже через кілька тижнів це німецьке ноу-хау повинно витиснути старе російське обладнання на українському нафтопроводі.

Ще з 2016 року АТ “Укртранснафта” почала вивчати можливість виготовлення точної копії російських двигунів вибухозахищеного виконання для своїх об’єктів. Складність полягала в тому, що безкоштовно цього робити ніхто не бажав, та й перспективи були туманні. Втім, керівництво АТ “Укртранснафта” не склало руки і наполегливо рухалось до реалізації свого стратегічного задуму: заміни застарілого російського обладнання на провідне європейське.

І аж через п’ять років на ProZorro пройшов перший тендер і було підписано перший контракт на поставку трьох європейських двигунів, які є повними аналогами двигунів російського виробництва. Раніше таких унікальних двигунів жодна компанія не виготовляла — навіть на європейському рівні.
Переможцем тендеру на ProZorro була визнана чеська компанія J.B.Plus s.r.o. яка проробляла інжиніринг даних двигунів з провідними європейськими виробниками,  такими як SСHORСH (Німеччина), ELIN Motoren  (Австрія) та інші.

Це була не проста задача, оскільки двигун масою приблизно 10 тонн необхідно було встановити на теж місце і з дотриманням тих самих параметрів приміщення та фундаменту, що і для двигуна російського виробництва. Але працювати новий європейський двигун мав у відповідності до сучасних вимог та з більш ефективним ККД.

Слідом за АТ “Укртранснафта” аналогічним завданням зайнявся й НАЕК “Енергоатом” — з метою заміщення електродвигуна ВАЗ-215/109-6АМ05 виробництва Російської Федерації, який використовується на енергоблоках НАЕК “Енергоатом” в якості приводу головного циркуляційного насосу типу ГЦН-195М. А це — приблизно 45-тонна конструкція найвищого ступеню безпеки.

Аналогічно, як і у випадку з АТ “Укртранснафта”, руку допомоги НАЕК “Енергоатом” надали чеські друзі з компанії J.B.Plus s.r.o. Протягом трьох років представники цієї компанії безкоштовно досліджували європейські склади з інженерним обладнанням, а також відвідували реакторні відділення на АЕС та розробляли технічну документацію на двигун. І вже зараз ця документація узгоджена в повному обсязі й готова до виробництва.

Тільки далекоглядні підприємства та їхні керівники можуть зараз вижити без російського обладнання. Промислове обладнання — це не повсякденні продукти або цвяхи, які можливо виготовити за день. Це високотехнологічне обладнання, яке розробляється, узгоджується, а потім виготовляється за індивідуальними проектами.

Поки наші захисники виганяють російську орду за межі рідної України, підприємства допомагають знищити економіку агресора — через поліпшення своїх технологій за рахунок європейської якості та досягнення повної незалежності від недружнього сусіда. Та й спати спокійніше, коли знаємо, що замість російського вже маємо європейське!

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.