Rambler's Top100
НОВОСТЬ

10 мая продолжится заседание примирительной комиссии по решению трудового спора на “ArcelorMittal Кривой Рог”

[09:40 05 мая 2018 года ]

Как сообщил руководитель областной организации Всеукраинского профсоюза “Свобода труда” Игорь Токовенко, 10 мая работники “ArcelorMittal Кривой Рог” соберутся на очередное заседание примирительной комиссии.

А чи такими вже відкритими будуть засіданням примирної комісії на “Криворіжсталі”?

Сьогодні саме за це з 8:00 до 13:00 стояли під управлінням ПАТ “АМКР” 400 працівників підприємства. Що отримали в підписаній адміністрацією і 9 профорганізаціями угоді?

Угода не забороняє працівникам брати участь у засіданням примирної комісії. І це добре. Але якщо це буде біла зала в управлінні, то потрапити туди можна буде тільки натовпом, бо в управління пускають далеко не всіх працівників. Навіщо це робити, якщо є друге місце — бібліотека Академії, куди вхід усім вільний. Там би було набагато доцільніше проводити засідання, щоб всі охочі працівники могли бути присутні.

А з відеозйомкою взагалі все цікаво. З пункту 6 Угоди слідує, що знімати можна буде лише на дві камери і що оприлюднення відеозапису — ЛИШЕ ЗА ЗГОДОЮ СТОРІН. Тобто, якщо адміністрація не погодиться, і працівники не прийдуть — то весь зміст переговорів залишиться утаємниченим.

Якщо угода підписана, то примирна комісія створена і за статтею 8 Закону “Про порядок вирішення колективних трудових спорів” вона вирішує трудовий спір протягом 5 днів. 10 травня (коли планується перше засідання) ці 5 днів вже спливають. А натомість 10 травня буде тільки обговорюватись регламент! Який взагалі не передбачений законом.

Працівникам треба приходити на перше засідання 10 травня на 14:00 до управління комбінату, як вони прийшли сьогодні, бо адміністрація принесе щось, що на голову не налазить і буде на цьому стояти. І так буде продовжуватись доти, доки робітник не скаже своє слово. Не чекайте, що за Вас там все порішають. Якщо порішають, то не на Вашу користь. А якщо навіть захочуть порішати на Вашу користь, то тільки з Вашою підтримкою можуть це зробити.

Включайтесь!

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.