Rambler's Top100
НОВОСТЬ

В Украине обнаружили 127 тысяч программистов со средней зарплатой в 2 тыс долларов

[09:45 08 января 2019 года ]

Заместитель руководителя Стратегической группы советников по поддержке реформ Павел Кухта изложил в Facebook план того, как 3,7 млн ITшников прокормят Украину.

Stepan Veselovskyi нещодавно поділився дуже цікавим дослідженням Асоціації “IT-Ukraine” та Офіс ефективного регулювання про стан IT-галузі у 2018 році — https://itukraine.org.ua/ukraїnska-іt-іndustrіya-druge-mіsc…

З дослідження випливає, що в українському IT-секторі зараз зайняті 127 тисяч працівників, які в середньому отримують близько $2000 на місяць, тобто в кілька разів вище за середню зарплату по країні. З урахуванням різниці в цінах, в плані матеріального добробуту ці люди вже цілком співставні з західним середнім класом.

Згідно з іншим дослідженням, проведеним у 2016 році PWC, — https://www.slideshare.net/…/export-it-industry-ukraine-pwc… — один зайнятий в IT створює, в середньому, 3,6 суміжних робочих місця. За статистикою, в нас в країні зайнятість становить 16,5 млн осіб, близько 40% від загального населення у 42 млн. В середньому, виходить, що 1 зайнята особа утримує 1,5 незайняті (діти, пенсіонери, непрацюючі члени домогосподарств тощо).

Якщо це все підсумувати, виходить, що одне робоче місце в IT, з урахуванням суміжних робочих місць та утримуваних незайнятих осіб, в середньому може забезпечити пристойний або високий рівень матеріального добробуту для 11,5 осіб.

Простий підрахунок каже нам, що 1 мільйон зайнятих в IT, таким чином, забезпечили б цей рівень добробуту для більш ніж чверті населення країни. 3,7 млн IT-шників забезпечили б усю країну.

Наразі, бачив прогнози, що подвоєння кількості робочих місць в IT-галузі можна чекати десь протягом наступних п'яти років, до 2025. Цікаво, чи можна цей процес якось пришвидшити?

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin
[2019-01-08 15:44:49] [ Аноним с адреса 79.134.211.* ]

а если не прижмут прграммеров - окончательно свалят остальные. пусть программисты сами и за учителей и за врачей и за сантехников и за всехпрочих, раз такие умные. почему другие, ничуть не дурнее за копейки должны работать,а эти как олигархи жить среди нищих?

[2019-01-08 14:55:35] [ Аноним с адреса 193.219.124.* ]

Это пока они 5% на ФОПе платят, пижмут платить как всех 19,5% свалят нах

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.