Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Російський менеджмент “Метінвесту”: чи змінила повномасштабна війна кадрову політику металургійного гіганта

[13:15 10 июля 2023 года ]

Одним з елементів гібридної війни, яку Росія вела проти України ще задовго до 2014 року, — є залежність від рф. Ресурсна, економічна, культурна тощо. Серед агентів такого впливу є топ-менеджмент стратегічних українських підприємств. Ці люди часто мають російське громадянство і працюють в інтересах своєї батьківщини, а не роботодавця, повідомляє 24 канал

Яскравий приклад цього — Дніпропетровська паперова фабрика, якою керував прихильник “руского міра” Олег Царьов з 1998 року. Ця фабрика — єдиний в Україні виробник офсетного паперу. До 2008 року фінансові показники підприємства були позитивними, але керівництво довело його до банкрутства. Через це Україна стала повністю залежною від постачання російського паперу. Сама Дніпропетровська паперова фабрика виплачувала кредити російському ВТП банку навіть у 2014 році.

Залежність від російського газу і кредитів призвела до проблем і хімічного гіганта Ostchem Дмитра Фірташа. Тільки у 2019 році  уся група Ostchem Holding Limited заборгувала росіянам за кредитами $5 млрд, а їх майно опинилось у заставі рф.

Найяскравіший персонаж агентів російського впливу — вже екс-голова підприємства “Мотор Січ”, тричі народний депутат Владислав Богуслаєв. Зараз він звинувачений у колаборації та пособництві державі-агресору. Під час повномасштабної війни Богуслаєв наказав підлеглим розібрати на запчастини гелікоптери Мі-2 та блокував передачу техніки українській розвідці. При  цьому Вячеслав Богуслаєв має російський паспорт з 2000-го року.

Попри повномасштабне вторгнення, досі в найбільшій металургійній компанії України Метінвест працює Членкинею Правління, директоркою з економіки та розвитку бізнес-систем російська громадянка Ольга Овчиннікова. До Метівесту вона потрапила як фахівець з російської Сєвєрсталі. З 2014-го Овчиннікову звинувачували у причетності до схем з постачання “сірого” вугілля з ОРДЛО, а вже у 2022 році — у фінансовій підтримці фондів, повʼязаних з путіним.

Після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року великі українські компанії почали переглядати свій кадровий потенціал і непублічно рекомендували топ-менеджменту з російським громадянством покинути свої пости.

При цьому до повномасштабного вторгнення рф громадяни росії обіймали майже третину посад у керівництві Метінвесту. Хтось звільнився, хтось подав заявку на отримання українського громадянства.

Однак натепер в найбільшій металургійній компанії України досі працює Членкинею Правління, директоркою з економіки та розвитку бізнес-систем російська громадянка Ольга Овчиннікова. Вона разом з ще одним російським громадянином Олександром Погожевим (до квітня 2022 року також Членом Правління, операційним директором Метінвест) зробила карколомну карʼєру в російському гіганті Сєвєрсталь, звідки перейшла у 2012 до українського металургійного гіганта.

Головними завданнями таких російських агентів під прикриттям, які ховаються по різним закордонним юридичним активам великих компаній — не розвивати українську економіку, а робити її слабшою, неконкурентною російським і робити більш залежною від рф.

При цьому компанія Метінвест є базовим елементом економіки України  та забезпечує 5,0% ВВП, валютні надходження до держави та до 69% доходів бюджетів у регіонах присутності.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin
[2023-07-10 15:12:50] [ Аноним с адреса 178.133.253.* ]

Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.