Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Прояснилась ситуация с колоссальным убытком “Укрзализныци”

[17:10 03 мая 2019 года ]

Главный редактор БизнесЦензора Сергей Головнев рассказал в Facebook, как крупнейший работодатель Украины собирается обмануть 263 тысячи своих работников.

Як я став “провокатором і фейкомьотом” для Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia (УЗ)?

25 квітня УЗ оприлюднила інфографічку про прибуток у 200 млн грн за 2018 рік https://biz.censor.net.ua/n3124292

2 травня УЗ розіслала консолідований фінансовий звіт у pdf https://drive.google.com/…/1Ni-80A-jWDvq6apS4vhBJloyl8…/view

В ньому дійсно вказаний прибуток на рівні 200 млн грн. Але, якщо подивитись трохи нижче, стоїть такий запис: “Всього сукупний збиток за рік: 500 млн грн” (скрін позначений червоним).

Цей збиток утворився через перерахунок зобов'язань за виплатами працівникам у розмірі 700 млн грн. 700 млн перерахунку мінус 200 млн прибутку, буде 500 млн збитку. Поставив про це новину сьогодні зранку. Тому що кінцева цифра в звіті — збиток 0,5 млрд, а не прибуток 0,2 млрд грн.

Після цього подзвонив директор департаменту стратегічного розвитку УЗ Антон Саболевський, сказав що ці зобов'язання за виплатами працівникам — це 13 зарплата та інші виплати, які УЗ має заплатити працівникам за трудовим договором.

Але не факт, що буде платити (?). І ці гроші, якщо будуть виплачені, то протягом 2019 року (?). А в звітність за 2018 вони увійшли, як бухгалтерська заборгованість, хоча в 2018 році УЗ їх не сплачувала.

Ок. Не наполягав, виправив заг і додав цей не дуже зрозумілий коментар: https://biz.censor.net.ua/n3125234

Але вже пішли репости новини. І УЗ розсилає реліз про “провокацію і фейк” (скрін з лого УЗ). Нічого не пояснює про зобов'язання перед працівниками. А просто посилається на аудит Ernst & Young. Типу, вони ж підтвердили прибуток. Ну звісно. Перерахунок зобов'язань в фінзвітності аудитор теж підтвердив.

Навпроти кожної цифри в звіті є посилання на примітки (третій скрін). І там написано про те, що “УЗ зобов’язана компенсувати Пенсійному фонду суми додаткових пенсій певним категоріям її теперішніх та колишніх працівників”.

Саме цей перерахунок, який має відбутися відповідно до колективного договору, і з'їв прибуток, перетворивши його на збиток. Тепер УЗ вимагає спростувань і вибачень окремою новиною)

Ок. Я готовий зробити окрему новину з таким заголовком: “Щоб відзвітувати про прибутки УЗ відмовилась перераховувати соціальні виплати для своїх працівників”.

Поясніть спочатку релізом цифру перерахунку зобов'язань за виплатами працівникам в розмірі 700 млн грн. Потім чогось вимагайте.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.