Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Коалиция “Хватит травить Кривой Рог” разорвала меморандум с “ArcelorMittal Кривой Рог”

[15:50 27 декабря 2018 года ]

26 декабря в ходе пресс-конференции представители коалиции Хватит травить Кривой Рог заявили, что расторгают меморандум с ПАО “ArcelorMittal Кривой Рог”. 

Как известно, ранее коалиция общественных организаций Кривого Рога и металлургический гигант заключили договор о взаимодействии в вопросах экологии и охране природы. Гарантом выполнения обязательств выступило Министерство  экологии и природных ресурсов Украины. 

Как пояснили общественные активисты, на данный шаг их вынудило поведение представителей Лакшми Миттала. Последние проводили и продолжают привычную практику манипулирования информацией и фактическими данными, подмены понятий, сокрытие от жителей города экологической информации, которая должна быть открытой.

По словам активистов, в течение года криворожане не могут получить запрашиваемой информации относительно загрязнений воздуха в городе и ситуации с выбросами, поскольку ПАО “АрселорМиттал Кривой Рог” нарушает договоренности сторон, определенные в положении меморандума о порядке взаимодействия, и всячески избегает очередной встречи рабочей группы.

“Між ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” та коаліцією громадських організацій “Досить труїти Кривий Ріг” підписано Меморандум про гарантії реалізації природоохоронних заходів та дотримання стандартів екологічної безпеки (далі за текстом — “Меморандум”). Третьою Стороною цього Меморандуму, як гарант його виконання, виступило Міністерство екології та природних ресурсів України.

Згідно пункту 1.2. розділу Загальні положення Сторони — підписанти Меморандуму домовились співпрацювати з метою зменшення негативного впливу на навколишнє природне середовище. Сторонами було задекларовано наміри діяти у відповідності до Меморандуму, додатків до нього та чинного законодавства України.

Цим документом проголошено основні принципи співпраці Сторін:
-систематична комунікація між представниками Сторін;
-відкритість екологічної інформації;
-координація спільної діяльності;
-будь-які інші форми співробітництва, що узгоджені Сторонами.

Сторонами Меморандуму визначено взаємні зобов’язання. Одним із зобов’язань Сторони 2 (ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг”) було “припинити експлуатацію ДСПА — 6 мартенівського виробництва в разі невиконання заходів, передбачених Міською програмою 2016-2025 та додаткових компенсаційних заходів у встановлені терміни чи незабезпечення задекларованого ефекту від їх впровадження, але у будь-якому разі не раніше 31 грудня 2017 року.”

На підставі Меморандуму Сторонами розроблено Положення про порядок взаємодії ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” з коаліцією громадських організацій “Досить труїти Кривий Ріг” в межах Робочої групи.

Вказаним Положенням визначено порядок роботи спільної робочої групи і періодичність проведення її засідань. Створення цих документів було направлено на тісну співпрацю підприємства з громадськістю для більш ефективного вирішення проблем забруднення навколишнього середовища.

У коаліції громадських організацій “Досить труїти Кривий Ріг” наразі існує тверда впевненість, що ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” використовує вказані документи — Меморандум, Положення про порядок взаємодії — виключно для створення у третіх осіб фіктивної уяви про активну співпрацю з громадськістю.

Так, в порушення досягнутих домовленостей, ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” продовжує свою звичну практику маніпулювання інформацією і фактичними даними, підміни понять, приховування від мешканців міста екологічної інформації, яка має бути відкритою. На нашу думку, підприємство свідомо ввело в оману громадськість і до сьогодні не виконало умови Меморандуму, майже рік не надає коаліції запитуваної інформації або маніпулює нею, порушує домовленості Сторін, визначені в Положенні про порядок взаємодії, та всіляко уникає чергової зустрічі робочої групи, мотивуючи такі дії різними причинами: відпустки працівників, відрядження, перевірки, відсутність переліку питань з боку громадськості.

Отже, з огляду на викладені обставини, вважаємо, що Сторонами Меморандуму не досягнуто цілей його підписання. З метою недопущення в подальшому використання ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” зазначених документів як доказів ефективної співпраці з громадськістю міста Кривий Ріг, коаліція громадських організацій “Досить труїти Кривий Ріг” припиняє взаємодію з Вашим підприємством, визначену Меморандумом про гарантії реалізації природоохоронних заходів та дотримання стандартів екологічної безпеки та Положенням про порядок взаємодії, і припиняє всі домовленості, визначені цими документами.”

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.