Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Кандидат на должность министр энергетики была одним из авторов схемы “Роттердам+” Ахметова-Порошенко

[09:40 30 марта 2020 года ]

Нардеп, глава комитета Верховной Рады по вопросам энергетики и жилищно-коммунальных услуг Андрей Герус прокомментировал кандидатуру Ольги Буславец.

Багато хто питає, яка ж у мене позиція по кандидатурі нового міністра енергетики. Пояснюю.

Весною 2016 року в Украіні запровадили новий порядок розрахунку ціни електроенергії. В народі він отримав назву “Роттердам+”.

Цей порядок розробляло тодішнє НКРЕКП, а погоджувало його міністерство енергетики. У міністерстві енергетики його спочатку погоджував профільний департамент. Очолювала тоді цей профільний департамент сьогоднішня кандидат на міністра енергетики Ольга Буславець, відповідний підпис на погодженні від 05.02.2016.

Ви всі знаєте, що довгий час я критикував цю формулу Роттердам+. Я і зараз вважаю іі надзвичайно несправедливою. Адже, як вугілля, яке їхало із ОРДЛО або із Росіі можна зараховувати у тарифи украінцям, як ціна у Роттердамі + доставка морем в Украіну + перевалка у порту + залізниця?

Із прийняттям Роттердам+ близько 40% всього вугілля їхало із ОРДЛО. Так, ішли бойові дії, війна — і паралельно їхало оце вугілля. На цьому заробляли всі: сєпари зі своєї сторони, наші “правоохоронці”, продажні чиновники та комерсанти.

40% з-поза лінії фронту і ніхто нічого не робив. Вгадайте чому тоді так, а зараз така критика, коли лише 0,2% імпорту е/е?

Все просто, бо тоді ті 40% везла одна відома компанія, а зараз ці 0,2% складають конкуренцію цій одній відомій компаніі-немонополісту.

Українська енергетика залишалася вбита, немодернізована, відстала, а у когось з’являлися нові обленерго, вілли та нові телеканали. Олігархічна система укріплювалася.

Формулу Роттердам+ критикували гумористично у серіалі “Слуга Народу”. Володимир Зеленський критикував Роттердам+ цілком серйозно на дебатах із Петром Порошенком. Критикував цю формулу багато і я. Як я зможу вам дивитися в очі, якщо проголосую за людину, яка погодила цю формулу Роттердам+? Не зможу. Влада і політика всіх міняє у гіршу сторону, в тому числі і мене. Але поки що не настільки.

Справа навіть не у сьогоднішньому кандидату. Який приклад буде показаний всім іншим, молодим чиновникам? Погоджуй схеми, не переймайся — і можеш стати міністром? Чи будь чесним та принциповим і тоді тебе чекає кар’єрний ріст?

Тому я не зможу сьогодні натиснути зелену кнопку під час голосування по кандидатурі міністра енергетики. Вважайте, що це із релігійних переконань.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.