Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Игорю Коломойскому удалось защитить в Раде свое право доить “Укрнафту” в этом году

[15:05 16 января 2015 года ]

Игорю Коломойскому удалось заблокировать принятие поправок к недавнему закону о понижении планки кворума на собраниях акционеров. Об этом написал в Facebook народный депутат Сергей Лещенко.

“Сумно. Рада провалила поправку до проголосованого закону щодо кворуму на зборах акціонерних товариств. Весь ранок Victoria Voytsitska готувала нову редакцію, яка точно не залишала би Коломойському шансів контролювати підприємство “УкрНафта”. Близько першої екстренно зібрали підписи лідерів фракцій — Ляшка, Кононенка, Тимошенко, Березюка. Проект також підписали співавтори альтернативних — я, Войціцька, Дерев'янко, Левченко. Треба визнати, Ляшко включився по-повній програмі та домігся від Гройсмана, що профільним комітетом буде не економічний комітет Іванчука (партнера Коломойського), а наш антикорупційний комітет. Єгор Соболєв терміново призначив збори, і ми зібрали кворум на комітеті прямо в сесійній залі та ухвалили рішення підтримати законопроект. Від відчаю слово взяв лідер “групи Коломойського” Хомутиннік, який не знав, що поміняли комітети і почав вимагати рішення від Іванчука. Гройсман поставив на голосування, але було вже після 14 години — в залі не залишилося депутатів. Перша спроба — 195 “за”. Друга спроба — 204 “за”. Тільки тому, що зала була вже напівпорожня. Все, кінець усім зусиллям. На підпис іде редакція закону, яка залишає Коломойському шпаринку, щоб не приходити на збори акціонерів “Укрнафти”. Тепер будемо чекати або 2016 року, коли запрацюють нові правила для всіх, або уже на наступній сесії у лютому знову будемо голосувати це питання. Думаю, тактично Коломойський переміг, але стратегічно програв — по-перше, його агентура в “Народному фронті” повністю себе викрила. По-друге, питання набуло такого резонансу, що рано чи пізно, але йому доведеться віддати державі “УкрНафту”. І, по-третє, ціни на нафту падають, а з нею — і надприбутки олігарха.”

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.