Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Глава Антимонопольного комитета старательно изображает идиота

[16:50 08 мая 2019 года ]

Советник Владимира Зеленского по энергетике и антимонопольной политике Андрей Герус прокомментировал публичное выступление главы АМКУ Юрия Терентьева.

Голова Антимонопольного комітету Ю.Терентьєв дав інтерв`ю, у якому повідомив, що Ахметов не є монополістом і тому може скуповувати і далі українську енергетику.

Аргументи Терентьєва базувалися на міміці “розумний вираз обличчя” та твердженні, що зараз обленерго (мережа) та постачальник електроенергії — це зовсім різні незалежні компанії. Тому вирішили дозволити ДТЕКу купити ще два обленерго: Київобленерго та Одесаобленерго.

Все інше, протилежні аргументи Терентьєв називає “політичними заявами”. Зазвичай, чиновники часто використовують цю універсальну фразу, коли приймають якісь абсурдні корупційні рішення.

Проте, якби Голова Антимонопольного кваліфіковано та добросовісно виконував свої функції, то він міг би поцікавитися, наскільки обленерго та створений при ньому постачальник є різними незалежними компаніями. Зокрема, для прикладу по Київобленерго можна було проаналізувати наступне:

1. Адреси 26 районних відділень обленерго співпадають із адресою 26 районних відділень відповідної обласної постачальноі компанії. Це видно прямо на їх сайтах (див коментар).

2. Час роботи цих спільних районних відділень ніби-то різних компаній дивним чином повністю співпадає: з 8:00 до 17:00

3. Навіть обідня перерва “незалежних компаній” співпадає з точністю до хвилини: з 12:00 до 12:45.

4. Власниками усіх приміщень “незалежного постачальника” є обленерго.

5. Працівники постачальника це на 99% вчорашні працівники обленерго.

6. 90% основних засобів “незалежного постачальника” є у власності у обленерго і орендуються у нього.

7. Власником основного програмного забезпечення, білінгових програм, клієнтських баз є обленерго, а постачальник має лише обмежений доступ до них. Як же він тоді може бути незалежним?

Таким чином вже хоча би ці 7 співпадінь мали би заставити задуматися керівника Антимонопольного комітету, наскільки це різні компанії і наскільки незалежним є обласний постачальник від обленерго. Чи можливо це лише формально-фіктивне розділення, але всі зв’язки і весь контроль обленерго над постачальником зберігається і надалі? Як мінімум зібрати додаткову інформацію, провести аналіз, а не швиденько видавати дозвіл на скупку, поки не змінилася влада.

Адже згідно законодавства АМКУ має розглядати питання не формально, а по суті.

Тому виникає питання — настільки некомпетентні чи взяли грошей?

Нагадаю, на зустрічі із єврокомісаром Ханом Володимир Зеленський повідомив, що демонополізація енергетичного ринку є одним із топ-пріоритетів. Зі свого боку Йоханнес Хан запопонував повну підтримку у реалізації таких ініціатив.

Але от голова Антимонопольного Юрій Терентьєв заявив, що хоче сидіти у своєму кріслі до 2022 року.

Друзі, ви вірите у демонополізацію ринків із таким керівником Антимонопольного?

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.