Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Економічний комітет Ради викликав для пояснень голову НКРЕП та міністра енергетики

[17:55 15 июля 2024 года ]

Комітет Верховної Ради викликав для пояснень голову НКРЕКП Валерія Тарасюка та міністра енергетики України Германа Галущенка щодо ініціативи обʼєднати тарифи на розподіл 1 та 2 класів промислових споживачів електроенергії. За це рішення присутні на засіданні члени Комітету проголосували одноголосно.

“Усереднення тарифів для різних класів споживання є несправедливим, це обман промислових інвесторів, — відзначив заступник голови Комітету Дмитро Кисилевський. — Споживачі 1 класу отримують електроенергію вищої напруги, що забезпечує менші втрати при її розподілі. Для цього вони збудували і обслуговують власні підстанції. Їх тариф на розподіл менший, ніж тариф споживачів 2 класу, які отримають струм нижчої напруги, відповідно з більшими втратами, і які не будували власної інфраструктури. Тож урівняння цих тарифів є спробою скасування політичним рішенням законів фізики, і є обманом інвесторів, які вклали кошти в побудову енергетичної інфраструктури”.

Раніше Об’єднання підприємств “Укрметалургпром” закликало Нацкомісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), не об’єднувати тарифи на розподіл електричної енергії 1 і 2 класів споживачів, оскільки додаткові витрати галузі складатимуть понад 3 млрд грн на рік. У зверненні на адресу голови НКРЕКП Валерія Тарасюка зазначається, що уніфікація тарифів на послуги з розподілу електричної енергії суперечить практиці тарифоутворення на послуги розподілу електроенергії в Євросоюзі, а також спричинить значні негативні наслідки для конкурентоспроможності гірничо-металургійного комплексу України, знизить податкові відрахування до бюджету та обсяги валютного виторгу.

Як повідомлялося, якщо тарифи на розподіл електричної енергії для 1-го та 2-го класу напруги в Україні будуть приведені до одного рівня,український бізнес отримає збитки у розмірі 5-6 млрд грн.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.