Rambler's Top100
НОВОСТЬ

“Днипроэнерго”, “Западэнерго” и “Павлоградуголь” поручились за DTEK Holdings на 5 млрд. долларов

[14:24 13 марта 2013 года ]

4 марта состоялись внеочередные собрания акционеров трех компаний, контролируемых энергетическим холдингом ДТЭК Рината Ахметова, — “Днипроэнерго”, “Западэнерго” и “Павлоградуголь”.

Причиной проведения собраний стала необходимость получения разрешения на то, что каждая из этих компаний выступит поручителем по облигациям на сумму 1,5 млрд. долларов, которые собирается выпустить голландская компания DTEK Holdings B.V. или ее дочерние структуры.

Решения всех трех собраний акционеров содержат абсолютно идентичный параграф:

“Попередньо схвалити вчинення Товариством протягом одного року з дати прийняття цього рішення Загальними зборами Товариства значних правочинів у зв’язку із залученням компанією DTEK Holdings B.V., юридичною особою за законодавством Нідерландів, реєстраційний номер 34334895, що має юридичну адресу: бул. Схіпхол 231, Тауєр Б, 5-й поверх, 1118 BH, Амстердам Схіпхол, Нідерланди, та/або юридичними особами, в яких DTEK Holdings B.V. прямо або опосередковано володіє більш як 60% акцій або корпоративних прав та які є Активами (Assets) DTEK Holdings B.V. (далі — “Пов’язані особи”), фінансування на суму до 1 500 000 000 (одного мільярда п’ятисот мільйонів) доларів США (далі — “Гранична сукупна вартість фінансування”) шляхом випуску боргових цінних паперів на внутрішніх та/або міжнародних ринках капіталу з процентною ставкою і термінами погашення, передбаченими умовами розміщення відповідних боргових цінних паперів (далі — “Фінансування”), зокрема, надання Товариством поруки (у якості поручителя, або іншим чином), надання Товариством будь-яких інших зобов’язань щодо відшкодування будь-яких збитків, витрат та інших сум будь-якого характеру та виду з метою забезпечення виконання Товариством всіх платіжних зобов’язань Товариства та Пов’язаних осіб (і) за залученим Фінансуванням та/або у зв’язку з обміном або викупом, повним чи частковим, боргових цінних паперів та (іі) за іншими документами, що укладаються у зв’язку з випуском, обміном або викупом боргових цінних паперів, шляхом укладання договору поруки (далі — “Договір поруки”) та будь-яких інших договорів (незалежно від строку їх дії та вартості товарів, робіт та послуг, що є їх предметом, але з урахуванням того, що така вартість може становити 50 і більше відсотків вартості активів за даними останньої річної фінансової звітності Товариства), довідок, сертифікатів, повідомлень і інших документів, включаючи, але не обмежуючись, усіма та будь-якими додатками до договорів, що зазначені вище (далі — “Транзакційні документи”), та/або додаткових угод про внесення змін до Договору поруки та будь-яких інших Транзакційних документів, які повинні укладатися, видаватися, випускатися або підписуватися Товариством згідно або у зв'язку з випуском, обміном або викупом, повним чи частковим, боргових цінних паперів”.

Кроме того, в случае с “Западэнерго” компанию обязали выступить поручителем по облигациям, выпущенным в 2010 году DTEK Finance B.V. на общую сумму 500 млн. долларов.

Таким образом, совокупный объем поручительств трех компаний по долгам голландских компаний Рината Ахметова составляет 5 млрд. долларов.

Объем обязательств “Днипроэнерго”, “Западэнерго” и “Павлоградуголь”, по сравнению с решениями, принятыми на собраниях акционеров в прошлом году, вырос в 5 раз. Тогда были приняты решения, что “Павлоградуголь” выдаст DTEK B.V. финансовую помощь в размере 500 млн. долларов, “Западэнерго” — 150 млн. долларов, а “Днепрэнерго” — 380 млн. долларов.
 

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin
[2013-04-04 02:23:55] [ Аноним с адреса 202.126.232.* ]

ftu5D8 , [url=http://hdozbeulgsws.com/]hdozbeulgsws[/url], [link=http://pksqvgqwsruf.com/]pksqvgqwsruf[/link], http://ltfyprtlfftv.com/

[2013-04-02 03:31:09] [<Не определено>]

Fialnly! This is just what I was looking for.

[2013-03-13 17:33:53] [ Аноним с адреса 10.1.21.* ]

Таким образом на ДТЭКе осядет прибыль, а облэнерго выйдут в минус и не будут платить налоги. :)

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.