Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Бункерное мышление: глава “Нафтогаза” обвинил “Зеркало” в работе на Дмитрия Фирташа и Сергея Левочкина

[08:00 27 августа 2018 года ]

Глава НАК “Нафтогаз Украины” Андрей Коболев в Facebook прокомментировал статью Зеркала недели, посвященную “Укргаздобыче”.

В Дзеркалі тижня довго мовчали на газову тему, але на День незалежності вирішили в черговий раз прокачати улюблену “бізнес” ідею Фірташа-Льовочкіна — Укргазвидобування (УГВ) треба виділити з Групи Нафтогаз, бо їм не вистачає коштів на збільшення видобутку газу через “борги Нафтогазу”. Як звучить популярний зараз вислів: “ніколи такого не було і ось знову” — Дзеркало тижня відкрито лобіює ідеї, головним носієм та потенційним бенефіціаром яких є відома олігархічно-кримінальна група на чолі з Фірташем та Льовочкіним.

Не хочу коментувати всі помилки цієї статті (наприклад, “прибуток Нафтогазу — це несплачені...” — очевидне невігластво, бо плутаються нарахування та рух грошових коштів), адже якість матеріалів Дзеркала тижня давно пробила дно і продовжує рухатись в тому ж напрямку.

Хочу відмітити два важливі факти:

- Нафтогаз фінансує УГВ в тому обсязі, який ця компанія здатна ефективно проінвестувати за існуючих обставин. Головними “вузькими місцями” росту видобутку є (1) відсутність прозорого та справедливого процесу видачі нових ліцензій на видобуток газу в Україні (нам вже два роки обіцяють провести прозорий конкурс, але обіцянка поки залишається обіцянкою) та (2) категорична відмова від видання дозволів на землекористування Полтавською областною радою (там досі “стоїть шлагбаум”, а місцеві депутати продовжують залишати громаду області без додаткових надходжень на розвиток соціальної інфраструктури, які могла б сплачувати УГВ). Простими словами — гроші є, відсутні дозволи на їх вкладання у відчизняний видобуток.

- вся історія з виділенням УГВ в окрему компанію має на меті збереження монопольного доступу приватних облгазів та газзбутів до державного ресурсу газу, який вони “відбирають” і за нього банально не розраховуються. Простими словами — приватні компанії вкрали гроші у Групи Нафтогаз, а зараз хочуть їх так само продовжити красти напряму в УГВ.

“Топорно работаєтє”, панове журналісти. “Тщатєльнєй надо, тщатєльнєй”.

Пост главы НАК прокомментировал журналист издания Игорь Маскалевич:

“У НАК сейчас -- типичное “бункерное мышление”. Кто не с нами тот фирташ)”

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.