Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Атака на “Юнігран”: під ударом — проєкти ЄБРР та майно єврокредиторів

[14:30 29 июня 2022 года ]

У групі компаній “Юнігран” заявили про цілеспрямовану медіаатаку: успішний бізнес імовірно намагаються дискредитувати, а потім — “віджати”. При цьому під прицілом рейдерів опинилось майно, що перебуває в заставі у європейських кредиторів. Хто й навіщо намагається заблокувати діяльність одного з найбільших виробників будматеріалів та поставити під удар багаторічну співпрацю з ЄБРР?

Боротьба з російським бізнесом чи спланована інформатака? Низка українських медіа розповсюдили матеріали, де групі “Юнігран” та її власнику закинули розкрадання національних надр,  ухилення від оподаткування та економічні зв’язки з російською федерацією й незаконними формуванням “Л/ДНР”.

У групі компаній оприлюднену інформацію назвали безпідставною і не підкріпленою жодними реальними доказами. Один з ключових аргументів на користь “Юніграну”, що спростовує сумнівні закиди — тривала плідна співпраця підприємств групи з міжнародними фінансовими інституціями, зокрема ЄБРР.

Так, саме ЄБРР у рамках інвестиційної програми енергомодернізації надав групі компаній “Юнігран” кредит сумою 8,7 млн євро: транш спрямований на розширення транспортного парку та підвищення енергоефективності. Ці кошти також були доповнені грантом за програмою FINTECC для аналізу енергетичних показників та підвищення ресурсоефективності підприємств групи.

Слід зауважити, що Європейський банк реконструкції і розвитку як міжнародний фінансово-кредитний інститут, акціонерами якого виступають є 64 держави, Європейська комісія та Європейський інвестиційний банк, ретельно підходить до відбору партнерів і моніторингу проєктів, що можуть отримати фінансування.

Свою діяльність ЄБРР будує на основі жорсткого дотримання здорових банківських принципів, а Інвестиційні проекти, що фінансуються за рахунок програм Банку, мають серед іншого відповідати таким критеріям фінансової життєздатності, прозорості, відповідності директивам ЄС та чинному законодавству України.

За словами представників “Юніграну”, тривала співпраця підприємств групи з ЄБРР свідчить про реальну довіру компанії з боку європейських кредиторів, партнерів по бізнесу та суспільства. 

“Як кредитор, ЄБРР ретельно відстежує усі транзакції підприємств, із якими веде співпрацю,  а міжнародні аудиторські компанії щорічно проводить незалежний аудит діяльності компаній групи “Юнігран”  відповідно до жорстких вимог, що діють в ЄС. Саме тому подібна співпраця є об’єктивним показником найвищої гарантії дотримання усіх вимог українського законодавства”, — наголошують у менеджменту групи.

Представники групи компаній також зауважили, що майно, яке під гаслами боротьби з   нібито російським бізнесом закликають націоналізувати автори серії сумнівних “антиюнігранівських” матеріалів, перебуває у заставі європейського кредитора. Тобто фактично ініціатори медіаатаки спонукають правоохоронні органи до вчинення неправомірних дій з активами, що фактично належать ЄБРР. На думку “Юніграну”, такі дії є загрозою не лише українському бізнесу, а й міжнародному іміджу України як правової держави в цілому.

У компанії нагадали, що Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод не допускається позбавлення особи її власності інакше, як в інтересах суспільства і на умовах, передбачених законом і загальними принципами міжнародного права. Та зазначили, що мають намір відстоювати свою ділову репутацію в досудовому й судовому порядку, включаючи відповідні позови до суду про захист честі й гідності за всіма фактами поширення недостовірної інформації.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.