Постоянный адрес: http://ukrrudprom.ua/news/Petr_Poroshenko_ispolzoval_Leninskuyu_kuznyu_kak_prokladku_dlya_.html?print

Петр Порошенко использовал “Ленинскую кузню” как “прокладку” для выкачки денег из оборонного бюджета

17:20 26 июля 2019 года

Пока еще нардеп Сергей Лещенко рассказал о схемах бывшего президента Украины.

Ну пообговорювали підсумки виборів — і досить.

У нас є ще одна тема, якій не приділяють достатньої уваги. Це допит Петра Порошенка. На сьогодні відкрито з десяток кримінальних проваджень, в яких він фігурує. І кожен раз починається волання про політичні репресії. Хоча факти, які стають відомим, просто вражають.

Наприклад, чи знали ви, що завод Порошенка “ЛенКузня” перетворився на фірму-прокладку з викачування грошей на оборонних замовленнях?

Згідно з договорами, “ЛенКузня” поставляла на Київський бронетанковий завод різну номенклатуру товарів: редуктори колісні, мости, роздавальні коробки, водомети, лебідки, рушії та інші запчастини.

А тепер — увага! Дані запасні частини завод ЛенКузня не виробляє і ніколи не виробляв, а виступав як … правильно, посередник, накручуючи ціни в 4-6 разів!

Вартість таких закупівель для Київського бронетанкового заводу в 2016 році склала 90 мільйонів грн, а в 2017 і 2018 — значно більшу суму.

Київський бронетанковий завод не погоджувався включати співвиконавцем замовлень “ЛенКузню”. Але Міноборони, підконтрольне Порошенку, фактично примусило їх до цього.

Вот така от історія про патріотизм.