Постоянный адрес: http://ukrrudprom.ua/news/Nord_pitalsya_prevratit_svoy_yubiley_v_gosudarstvenniy_prazdnik.html?print

“Норд” пытался отметить свой юбилей за государственный счет

09:58 05 июля 2013 года

Сорвалась попытка отметить “всем миром” праздник донецкого завода “Норд”, принадлежащего семейству Ландиков, пишет Обком.

Вчера, под занавес сессионного заседания ВР, спикер Рыбак дважды ставил на голосование проект постановления о праздновании 50-летия Донецкого завода холодильников (в настоящее время “Публичное акционерное общество НОРД”). Но даже нынешние народные кнопкодавы не рискнули поддержать предложенное им донецкими мудрецами безобразие.

Приводим текст проекта проваленного постановления:

Вноситься народними депутатами України:

Ландиком В.І. (посв. № 268)

Воропаєвим Ю.М. (посв. № 24)

Звягільським Ю.Л. (посв. № 270)

Матвієнковим С.А. (посв. № 282)

ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про відзначення 50-річчя Донецького заводу холодильників (нині “Публічне Акціонерне товариство “НОРД”)

У 2013 році виповнюється 50 років з дня заснування Донецького заводу холодильників (нині “Публічне Акціонерне товариство “НОРД”) — єдиного вітчизняного машинобудівного підприємства, яке проектує та виробляє складну побутову техніку.

Враховуючи історичне та економічне значення для України, внесок підприємства в зміцнення машинобудівного потенціалу країни та у зв’язку з його 50-річчям, Верховна Рада України постановляє:

1. У 2013 році урочисто відзначити на державному рівні 50-річчя з дня заснування Донецького заводу холодильників (нині “Публічне Акціонерне товариство “НОРД”).

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів Україні:

у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 50-річчя з дня заснування Донецького заводу холодильників (нині “Публічне Акціонерне товариство “НОРД”);

у місячний термін з дня утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів, пов’язаних з відзначенням 50-річчя з дня заснування Донецького заводу холодильників (нині “Публічне Акціонерне товариство “НОРД”).

3. Рекомендувати: Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з 50-річчям з дня заснування Донецького заводу холодильників (нині “Публічне Акціонерне товариство “НОРД”).

4. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань промислової та інвестиційної політики.

5. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України

В.В. РИБАК