Постоянный адрес: http://ukrrudprom.ua/news/NKREKU_v_pyatnitsu_podarit_energoholdingu_Rinata_Ahmetova_eshche.html?print

НКРЭКУ в пятницу подарит энергохолдингу Рината Ахметова еще 6,5 млрд гривен

10:40 11 декабря 2018 года

Председатель Ассоциации потребителей энергетики и коммунальных услуг Андрей Герус рассказал в Facebook об очередном подарке Нацкомиссии по регулированию энергетики для ДТЭК.

Ахметову ще 6,5 млрд грн за рахунок зростання тарифів?

НКРЕКП у п`ятницю планує переглядати ціну електроенергії на 2019 рік (питання #39 порядку денного).

Все буде робитися за формулою Роттердам+, яку так медійно активно відміняли ще у серпні місяці. У піар-площині її відмінили, але у реальності вона існує — знову застосовують, щоб дати Ахметову ще більше грошей за рахунок зростання тарифів.

Ціну вугілля у тарифах пропонують збільшити ще на 11,7% або на 9,7 дол за тону. Вартість “доставки із Роттердаму” у тарифах хочуть збільшити ще на 6%.

Таким чином, наш вугільний немонополіст ДТЕК Ахметова, який видобуває 85% всього українського вугілля (біля 24 млн тон), буде усім у тарифи закладати своє вугілля ще дорожче — та ще заробить ДОДАТКОВО 6,5 млрд грн у наступному році.

Це на додаток до того, що наша теплова генерація із мізерними українськими зарплатами вже сьогодні найдорожча у світі із-поміж вугільних електростанцій. А прибутки ДТЕК виросли у 2,6 рази за 2 роки.

Понад 300 млн грн додатково також заробить Кропачев (чи кого він там представляє), який контролює шахту Краснолиманську.

У коментарях часто питають — і що робити?

У четвер на 11.00 буде акція протесту проти нового підвищення ціни електроенергії за формулою Роттердам+.

Вул, Смоленська, 19. Приходьте.