Постоянный адрес: http://ukrrudprom.ua/news/Bivshiy_glava_pravleniya_Privatbanka_Aleksandr_Dubilet_zaochno_a.html?print

Бывший глава правления Приватбанка Александр Дубилет заочно арестован

08:00 03 июня 2021 года

Как сообщает член набсовета “Укрзализныци” Сергей Лещенко, бывший глава правления Приватбанка Александр Дубилет арестован. Правда, пока заочно. Сам Дубилет скрылся в Израиле и получил гражданство этой страны.

 Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Сергій Мойсак обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього голови правління “Приватбанку” Олександра Дубілета. Так як Дубілет перебуває не в Україні та оголошений у міжнародний розшук, запобіжний захід йому призначили заочно “до моменту його фактичного затримання і доставки до місця кримінального провадження”.

Рішення слідчого судді означає, що підозра, яка була пред’явлена Дубілету, є повністю обґрунтованою. А повідомлення про неї відбулося у відповідності до норм кримінального процесуального законодавства.

Нагадаємо, що за версією слідства, напередодні націоналізації “Приватбанку”, його топпосадовці вчинили розтрату 315 млн доларів ???? (еквівалент 8,2 млрд грн) на користь пов’язаної з банком компанії Claresholm Marketing Ltd. Детективи вважають, що саме Дубілет, використовуючи підроблені банківські документи та фіктивне кредитування, розпорядився перерахувати ці кошти з кореспондентського рахунку “Приватбанку”, відкритого в одному з європейських банків.

Крім цього, Дубілета також підозрюють у розтраті майже 137 млн грн, які за день до націоналізації “Приватбанку” безпідставно перерахували страховій компанії “Інгосстрах”. Ця фірма визнана Національним банком України пов'язаною із власниками “Привату”.