Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Підвищення тарифів на е/енергію для бізнесу призведе до соціальної напруги у прифронтових регіонах — ФРУ

[16:50 07 ноября 2023 года ]

Якщо держава ухвалить рішення про чергове підвищення граничних цін на електроенергію (т. зв. прайс-кепів), то це стане додатковим тарифним навантаженням для української промисловості, особливо у прифронтових регіонах, що призведе до скорочення виробництва, виведенню частини людей у простій або звільненню. Своєю чергою це призведе до зростання соціальної напруги у суспільстві, вважає генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов.

“Нам кажуть, що для промисловості нічого не зміниться, прайс-кепи підіймають тільки у пікові години. Але ж далеко не всі підприємства можуть працювати вночі. Федерація роботодавців об’єднує 8000 підприємств, більшість з них знаходиться у промислових регіонах, які наразі є прифронтовою зоною. Наші заводи дають роботу для понад 3 млн людей, тому природно, що не всі зможуть витримати це додаткове тарифне навантаження”, — написав він у Facebook.

За його словами, Федерація роботодавців постійно каже про неприпустимість підвищення будь-яких тарифів у воєнний час, зокрема на електроенергію. “Однак НКРЕКП вкотре пропонує вже у листопаді збільшити кількість годинних зон та підвищити прайс-кепи на електроенергію на РДН на 23% в залежності від часу доби. І це при тому що буквально у липні вони були збільшені на 40%!” — відмітив Руслан Іллічов.

“Отже, енергетичний регулятор продовжує штампувати рішення про нові підвищення. Ми хочемо зростання безробіття у прифронтових регіонах? Із такою політикою ми гарантовано отримаємо збільшення соціальної напруги. Переконані, що тарифи на е/е є питанням економічної безпеки країни”, — підкреслив генеральний директор ФРУ.

Раніше стало відомо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), запропонувала збільшити кількість годинних зон та підвищити прайс-кепи на електроенергію на ринку “на добу наперед” на 4-23% в залежності від часу доби.

Востаннє НКРЕКП переглядала прайс-кепи влітку 2023 року, піднявши верхні цінові обмеження на 40-75%. Це відразу ж призвело до зростання ціни електроенергії на третину.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.