Rambler's Top100
НОВОСТЬ

НАБУ: Справу Черкаського-Трифонової про легалізацію та відмивання коштів часів Януковича відновили

[18:45 19 февраля 2024 года ]

Як повідомило джерело в посольстві США, партнери, у тому числі представниця посольства США Катрін Крофт, яка є куратором боротьби з корупцією в Україні, незадоволені ходом розслідування гучних корупційних справ. Йдеться не лише про родину Гринкевич-Морозюк, а й інших, у тому числі у справі Черкаського-Трифонової.

У Національному антикорупційному бюро (НАБУ) нагадали, що у даній справі Черкаського-Трифонової тривають слідчі дії з кримінального провадження №52022000000000085, майно фігурантів все ще під арештом, а сама справа незабаром буде доведена до суду. Також виявлено нові факти у цій справі.

Як писали ЗМІ з посиланням на слідство, 2022 року співмешканка Черкаського Марія Трифонова вивезла з України до Польщі кошти у загальному розмірі 1645551 євро. Проте сукупний розмір коштів Черкаського та Трифонової станом на 30.06.2022 не могли перевищувати 16 012 844 грн, 75 тисяч євро, 255 тисяч доларів, що значно менше 1 645 551 євро, які Трифонова перемістила у період з 14.03.2022 по 22.06.2022 через державний кордон.

До того ж, співмешканка Черкаського під час виїзду з України не декларувала переміщення коштів через митний кордон України, приховуючи факт володіння цими засобами та відомості про їх походження.

Надалі, Трифонова почала перераховувати зазначені кошти на рахунки литовської компанії UAB “Medium group” як акціонерні внески, всього перерахувавши цій компанії кошти в сумі приблизно 1,13 млн євро. Пізніше вона стала власницею 33,7% акцій вказаної литовської компанії, яка володіє 100% акцій литовських компаній UAB Medihub, UAB Medihub services та UAB Innovatum. З огляду на це існує ймовірність того, що придбання вищезгаданих акцій було здійснено з метою легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, у тому числі вивезених Трифоновою у першій половині 2022 року в сумі 1 645 551 євро.

Сама співмешканка Черкаського стверджувала, що з 2016 року отримала такі позики: 1 млн. доларів з датою повернення у 2025 році; ще 550 тис. дол. з такою самою датою повернення та ще 600 тис. євро з датою повернення у 2023 році. За її словами, ці кошти позичаються для розвитку бізнесу та використані для такого розвитку, зокрема шляхом інвестування у бізнес за кордоном. Вона відкрила три клініки естетичної медицини в Україні, а також відкрито чотири клініки у Литві та одну у Латвії. Кошти також відмивалися через співпрацю клініки з брендами косметики Youtsuba (ФОП Голотюк Юлія Михайлівна), Esse (ФОП Ткаченко Юлія Олександрівна), Obagi (ТОВ “ЕЙДЖЕНД МЕДИКАЛ”).

Нагадаємо, Кабінет міністрів звільнив Руслана Черкаського з посади заступника голови Держмитниці. Також на нього відкрили дисциплінарне порушення. Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло ознаки правопорушення у діях Черкаського.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.