Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Глеб Загорий купил место в списке Блока Петра Порошенко за 10 млн долларов

[09:10 24 апреля 2018 года ]

Менеджер избирательного штаба “Блока Петра Порошенко” на выборах-2014 и член партийного списка БПП Артем Биденко рассказал, что Давид Жвания в президентской партии действительно решал вопросы с продажей мест в списке БПП. Архивное видео от 2014 года опубликовал журналист Дмитрий Гнап в Facebook.

Нардеп-втікач Онищенко оприлюднив перший запис, як він каже, з президентом Порошенком. На аудіо співрозмовники обговорюють закриття проваджень проти екс-міністра Злочевського за половину прибутку від його газової фірми. Адміністрація президента назвала запис Онищенка фейком.

Вони, звісно, не перші, кому доводиться захищати президента України в скандалі з аудіо-записами. Багато років тому генпрокурор Потебенько заявляв, що плівки Мельниченка з голосом Кучми це: “ложь і хвальш”.

Ну ок... Тільки проблема для Порошенка в тому, що крім записів Онищенка, вилазять й інші підтвердження того, про що говорить цей депутат-втікач .
І річ не тільки в тому, що справи проти Злочевського, зрештою таки закрили, як про це каже Онищенко.

Наприклад, крім історії зі Злочевським, Онищенко розповів, що в 2014-му році ЦВК не хотіла реєструвати його кандидатом на виборах до ВР. За вказівкою президента він каже, передав Давіду Жванії 6 мільйонів доларів. І після цього його зареєстрували як кандидата. Здавалось би — “ложь, хвальш”...

Але один з менеджерів виборчого штабу Блоку Порошенка на виборах-2014 і член партійного списку БПП Артем Біденко мені розповів, що Жванія в президентській партії справді вирішував такі питання. Наприклад, Жванія відповідав, увага: за продаж місць в списку БПП.

Ви ж не думаєте, що така людина як Артем Біденко стане брехати? Адже сьогодні Біденко — урядовець, державний секретар Міністерства інформаційної політики, права рука Юрія Стеця -друга президента.

Нижче ви можете самі подивитесь це феєричне відео-зізнання. А ось розшифровка цього коротого інтерв'ю про продаж місць в списку БПП на виборах до Верховної Ради:

Біденко: Продавати місця міг тільки Жванія, просто щоб ти розумів. Ніхто не міг продавати, ніхто цим не займався. Ні Березенко, ні Ложкін, ні там… —

Гнап: Що у Жванії була така велика квота?

Біденко: І це другий момент: продано було не так багато як здається. Продано було 10-15, максимум 20 місць. Просто, щоб ти розумів.

Гнап: В прохідній частині?

Біденко: Ну… в сотці (100 перших місць списку).Ти, до речі, не називаєш декількох прізвищ таких проблемних, от як Гліб Загорій, наприклад, “Дарниця”… Оце набагато скандальніше прізвище, ніж Артур Палатний, наприклад. І, наскільки я чув, якщо існувало по продажах умовних “п’ять”, то такі як Гліб заносили “десять”... (п'ять і десять мільйонів доларів)

Біденко: При цьому, Васадзе, за будь які гроші відмовили. Тобто, продаж був дуже малий і був дуже жорсткий прохідний оцей бар’єр. Навіть продавали нєхотя, там реально, такого як було раніше, зараз не було. Це реальний факт, тому що мене просили знайомі, інших людей просили, і я точно знаю, що не вийшло. А оскільки з Жванією я не маю контакту, то от, ноль повний.”

Ось така відбулась розмова з Артемом Біденком в 2014-му році, коли він не думав, що невдовзі стане урядовцем.

Хтось скаже: “ну, продали місця у списку БПП, і продали! Що тут такого? Їхній список — що хочуть, те й роблять!” Але той, хто купує місця в партійному списку, потім витрачені гроші за будь що намагається повернути.

Наприклад, народний депутат від БПП Олександр Грановський ніяк не міг мені толком пояснити за які заслуги він потрапив до прохідної частини списку БПП. Хоча, один з відомих бізнесменів — Томаш Фіала заявив, що за Грановського заплатив 5 мільйонів доларів його старший партнер Андрій Адамовський. Щоб зробити свого протеже — Грановського нардепом від президентської партії.

І ось пройшло три роки.

І скандальна фірма “Трейд Комодіті”, пов'язана з Адамовським, виграє тендерів на 7 мільярдів гривень на постачання пального для армії та Нацгвардії. При чому, часто гроші за пальне “Трейд Комодіті” просто розкрадає. За що НАБУ вже оголосило номінального директора цієї фірми у розшук. Втім, у Адамовського з Грановським — сьогодні все прекрасно.

Ось так продаж місць в списку закінчується проблемами у армії та Нацгвардії і крадіжкою мільйонів наших податків.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.