Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Бывший член НКРЭКУ объяснил, почему действующий министр энергетики — круглый идиот

[14:14 20 октября 2016 года ]

Бывший член Национальной комиссии по регулированию энергетики и коммунальных услуг Андрей Герус прокомментировал в Facebook заявление министра энергетики Игоря Насалика о том, что на сегодняшний день формула “Роттердам+” не работает в Украине.

“Ігор Степанович, це дуже розчаровує, що після півроку роботи міністром і півтора роки роботи депутатом у комітеті ПЕК у вас таке хибне уявлення про принципи тарифоутворення теплової генерації (це та, яка виробляє електрику шляхом спалення в основому вугілля).

У теплової генерації є два види затрат:

1. Постійні — вони не залежать від обсягу виробітку е/е і повільно змінюються у часі. Наприклад, охорона. Охороняти станції треба однаково незалежно від виробітку. Постійні затрати складають 20%-30% від усіх затрат станції.

2. Змінні. Це ті, які змінюються із ростом виробітку е/е. Наприклад, щоб виробити більше е/е, потрібно більше вугілля/газу (для спрощення далі — вугілля). Змінні витрати складають 70%-80% від усіх затрат.

Зміна тарифу ТЕС означає, що тариф покриває вже інші змінні витрати (бо постійні — незмінні). А оскільки “розхідники”, тобто кількість вугілля для 1 кВт*г е/е — стабільні, то це означає, що інший тариф покриває іншу ціну вугілля (маневреність може давати +/- 10% до тарифу, але не буду ускладнювати).

На практиці це означає:

— тариф ТЕС 0,95грн. покриває ціну вугілля 1100грн.

— тариф ТЕС 1,2 грн покриває ціну вугілля 1500грн (саме такий тариф і таку ціну вугілля вимагав ДТЕК у “Крєпості”)

— тариф ТЕС 1,63 грн покриває ціну вугілля майже 2200 грн.

Такі фактичні тарифи були:

Весна 2015р. тариф — 0,85 грн.

Січень 2016р. тариф — 0,91 грн.

За 10 днів жовтня тариф — 1,63 грн. Тобто він покриває абсолютно іншу ціну вугілля, аніж те, що було рік чи півроку тому. Роттердам+ працює і дуже потужно.

Сподіваюсь, пояснення тут прості, логічні і зрозумілі і ви більше не будете робити таких хибних тверджень. Адже ви — Міністр.”

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin
[2016-10-22 14:14:13] [ Аноним с адреса 93.74.123.* ]

все верно, пипл заплатит

[2016-10-21 06:53:14] [Shurshun]

"Андрей Герус прокомментировал в Facebook заявление министра энергетики Игоря Насалика о том, что на сегодняшний день формула “Роттердам+” не работает в Украине" – он бы еще в журнале Фурзилка ПРОКОММЕНТИРОВАЛ заявление то министра было ПУБЛИЧНЫМ – в Экономической правде а так весь комментарий – "пустил тихарика в приличном обществе"

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.