Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Бывшего советника Офиса президента Артема Шило пытается закрыть Виктор Пинчук за посадку Мазепы

[10:20 05 апреля 2024 года ]

За бывшего советника Офиса президента и чиновника СБУ Артема Шило, которого подозревают в организации схемы завладения почти 100 млн грн на закупках в УЗ, внесли залог в размере 30 млн гривен. Эту информацию подтвердили в пресс-службе ВАКС.

В пресс-службе подтвердили факт внесения залога, однако не сообщили кто именно это сделал из-за конфиденциальности. После внесения залога Артем Шило должен соблюдать ряд обязанностей, в частности сдать загранпаспорта, носить электронный браслет.

“Если он нарушит эти обязанности в определенный законом срок, то прокуроры смогут подать ходатайство об усилении меры пресечения. Если он будет выполнять обязанности, то они могут быть уменьшены. Эти обязанности принимаются на срок до 2 месяцев, после этого они будут пересматриваться”, — пояснили в пресс-службе.

Напомним, Национальное антикоррупционное бюро и Специализированная антикоррупционная прокуратура разоблачили в АО “Укрзализныця” организаторов схемы завладения 94,7 млн грн на закупках трансформаторов по завышенным ценам.

Накануне детективы НАБУ под процессуальным руководством прокуроров САП сообщили о подозрении участникам организованной группы, причастной к завладению 94,8 млн грн средств “Укрзализныци” при закупке трансформаторов во время военного положения.

Бывшего советника Офиса президента и чиновника СБУ Артема Шило, которого подозревают в организации схемы завладения почти 100 млн грн на закупках в УЗ, 4 апреля взяли под стражу.

Ранее сообщалось, что Артем Шило больше не возглавляет Главное управление контрразведывательной защиты интересов государства в сфере экономической безопасности СБУ, однако остался работать в структуре СБУ.

Ранее УП писала, что заместитель председателя Офиса президента Олег Татаров обеспечивает “координацию” правоохранительных органов. Среди правоохранителей, которые ориентируются на Татарова, есть и Шило.

Артем Шило работает в СБУ с 2012 года, с 2016 года работал в департаменте противодействия киберпреступности.

В 2021 году уволился из СБУ и стал советником Офиса президента. Летом 2022 года Шило вернулся в СБУ как руководитель главного управления контрразведывательной защиты объектов критической инфраструктуры и противодействия финансированию терроризма.

Как пишет журналист-расследователь Владимир Бондаренко:

як посварилися Віктор Михайлович с Олегом Юрійовичем (а може й самим Андрієм Борисовичем)

а в холопів чуби тріщать…

суд заарештував Артема Шила, який курував “знежирення” бізнесменів силовиками

Шило — “боковик” Олега Татарова (заступник Єрмака по “погонах”)

формально Шило заарештований за аферу з трансформаторами для Укрзалізниці на 94 млн грн

а реально — за затримання Ігора Мазепи в січні

Мазепа — фронтує інтереси Віктора Пінчука, в деяких активах

як приклад:

Мазепа, Кучма(Пінчук), PARIMATCH і вкрадений ліс

Мазепа офіційний бенефіціар ПрАТ “КРИВИЙ РІГ ЦЕМЕНТ”, керівником якого є ЗАВІНОВСЬКИЙ ІГОР СТАНІСЛАВОВИЧ (1987 р.н., м.Київ)

в листопаді 2023 цей ЗАВІНОВСЬКИЙ став співвласником та керівником ТОВ “ХОДОСІВСЬКІ СИСТЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ” (ХСІ), яке орендує земельні ділянки загальною площею 19 гектарів. Немає в Київській області більш скандальної землі — ще при Кучмі в 1999 році ці землі державного лісового фонду було вкрадено у селі Ходосівка в заповідному Чернечому лісі на березі озера (дивись Доповнення)

співвласником ТОВ “ХОДОСІВСЬКІ СИСТЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ” до ЗАВІНОВСЬКОГО була фірма “КОНТИНЕНТ” власник якої Туманова Світлана Юріївна (1967 р.н., м.Київ) — дружина Юрія Туманова — брата Людмили Кучми, вона невістка Леоніда Кучми

разом з ЗАВІНОВСЬКИМ підписантом ТОВ “ХОДОСІВСЬКІ СИСТЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ” до сьогодні є ГОРБЕНКО ОЛЕНА МИКОЛАЇВНА (1969 р.н., м.Київ), яка також керує ТОВ “ОФІС-ЦЕНТР” (Туманова), та головбух у ФОНДІ ЛЕОНІДА КУЧМИ “УКРАЇНА” та “ІНСТИТУТ СТРАТЕГІЧНИХ ОЦІНОК” (власник — Л.Кучма, тесть Віктора Пінчука)

хтось скаже ну той що: Туманов (Кучма) просто продав фірму ЗАВІНОВСЬКОМУ

логічно якби не нюанс — задовго до заводу “КРИВИЙ РІГ ЦЕМЕНТ” та фірми ХСІ, ЗАВІНОВСЬКИЙ був комерцiйним директором ТОВ “Новi геодизичнi технологiї”, яким володіють колишні засновники фірми ХСІ

тож з’ясували: ЗАВІНОВСЬКИЙ повязаний з Тумановим (Кучмою і Пінчуком)

а Мазепа усюди титрує Завіновського не тільки як свого топа, але й як рівноправного партнера

Тож Мазепа також повязаний з Тумановим (Кучмою і Пінчуком) співвласником ТОВ “ХОДОСІВСЬКІ СИСТЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ” разом з ЗАВІНОВСЬКИМ є Страх Ілля Вікторович (1988 р.н., м.Дніпро)

цей Ілля Страх і Ігор Мазепа володіють фірмою “Дженерейшн”, яка через суди отримала дозвіл на забудову земельної ділянки площею 5,73 га з кадастровий №:8000000000:78:215:0100, розташованої на вулиці Прирічній (біля затоки Собаче Гирло), у Оболонському районі м. Києва
коло замкнулося, маємо звязок:

Мазепа -”КРИВИЙ РІГ ЦЕМЕНТ”- ЗАВІНОВСЬКИЙ — “ХОДОСІВСЬКІ СИСТЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ” — невістка Кучми та бухгалтер Кучми — Ілля Страх — Мазепа

але це ще не все

Ілля Страх разом з БІЛОРУСЬКА КАТЕРИНА ЄВГЕНІВНА (1990 р.н., м.КИЇВ) володіє ТОВ “РА ДЕВ'ЯТА ПЛАНЕТА”

Ілля Страх разом з Портнов Сергій Юрійович (1988 р.н., м.КИЇВ) заснував ТОВ “ПАРК ЕНД ГО” та ТОВ “ОЗДОРОВЧО-РОЗВАЖАЛЬНИЙ КЛУБ “ОКЕАН ЯКОГО НЕМАЄ” (Трест 385)

КАТЕРИНА БІЛОРУСЬКА офіційний мажоритарний власник групи PARIMATCH, а Портнов Сергій Юрійович її молодший управляючий партнер

нагадаю, в 2021 році Parimatch став партнером Concorde Capital (Мазепа)

Нагадаю, Parimatch санкціоновано в березні 2023

до Мазепи власником заводу “КРИВИЙ РІГ ЦЕМЕНТ” був руський мільйонер Юрий Шестак (з обойм Дерипаски). До речі декілька карєрів Дерипаски зараз записали на Мазепу

Доповнення:

ТОВ “ХОДОСІВСЬКІ СИСТЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ” орендує земельні ділянки загальною площею 19 гектарів з кадастровими №№ 3222487001:01:002:0013, 3222487001:01:002:0016 та та 3222487001:01:002:5067

немає в Київській області більш скандальної землі — ще при Кучмі в 1999 році ці землі лісового фонду було вкрадено у селі Ходосівка Київської області в заповідному Чернечому лісі.

20 років тягнувся цей скандал. У горе-забудовників нічого не виходило. Але трапилося диво — у травні 2021 року ТОВ “ХОДОСІВСЬКІ СИСТЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ” отримали дозвіл ДАБІ на забудови цієї землі (читай на вирубку заповідного Чернечого лісу)

до речі керівником ДАБІ у той час був Семен Кривонос (зараз він директор НАБУ).

Кривонос досить непогано знав власників фірми “ХОДОСІВСЬКІ СИСТЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ”

Адже в жовтні 2014 Семен Кривонос особисто ПОДАРУВАВ іншу скандальну земельну ділянку площею 1,9318 га (кадастровий №3223184200:07:003:0004) людині на ім’я Мушенко Михайло Олександрович (1983 р.н., м.Київ) — роботодавець та дядько якого — Мушенко Сергій Петрович (1961 р.н., м.Київ) який в той час співволодів фірмою “ХОДОСІВСЬКІ СИСТЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ”. Мушенко багаторічний партнер Туманова (Кучми). До речі справа по цій подарованій ділянці розглядається в суді (справа 372/453/19). Кривонос щось накрутив тоді з тою ділянкою в лісі. Кривонос в 2011-14 рр був начальником відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Обухівського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Київській обл

Шила розкручує саме НАБУ Кривоноса

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.